Arduino Forum

Products => The Arduino Starter Kit and Basic Kit => Topic started by: fraizor on Jan 02, 2014, 02:42 pm

Title: project 05 Mood cue -need help-
Post by: fraizor on Jan 02, 2014, 02:42 pm
Hi all
im having a problem in the mood cue projecti in the starter kit
i 'am 100% sure the at the code dont have errors and it is working properly i believe that  my problem is in the wires or the place of the components on the board

please make a look(http://s23.postimg.org/46ained2y/DSC_0728.jpg)

thanks in advanced ...
Title: Re: project 05 Mood cue -need help-
Post by: trystero on Jan 06, 2014, 04:36 am
It seems that you have pin 9 connected to the power line (red) on your Servo, instead of connecting it to the control line (white). They are just backwards--switch those two connections and you should be fine.
Title: Re: project 05 Mood cue -need help-
Post by: fraizor on Jan 09, 2014, 03:33 pm
thank you it worked great
but the thing is that this part of the board is not clear in the book fig

thanks for helping
Title: Re: project 05 Mood cue -need help-
Post by: harshd86 on Oct 16, 2015, 08:03 am
thanks fraizor for posting the picture of your circuit! I realized my analog pin connection to the middle pin of the pot was not connected in the right spot. works great now.  thanks!
Title: Re: project 05 Mood cue -need help-
Post by: jaspercmc on Oct 26, 2015, 04:24 am
The illustration figure of the 3 servo wires on the text book might cause confusion.
The combination of the physical servo connector is a little bit different.
The "red" and "black" wires are not next to each other. There is a "white" wire between them.
So it will be working if you figure this out.
Cheers!!