Arduino Forum

Using Arduino => General Electronics => Topic started by: Kaniiisek on Mar 16, 2017, 09:38 am

Title: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: Kaniiisek on Mar 16, 2017, 09:38 am
Hello,

I need to reset ATMEGA328, when you combine the reset pin to the ground so nothing happens, I need to reset the same as on the Arduino program to be started again.

http://imgur.com/a/6OeWT

I connect RESET pin to GND - nothing.
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: septillion on Mar 16, 2017, 10:43 am
Then you do simply something wrong or you managed to set the fuses to have no reset.

And why do you need to reset it? There are barely reasons to do so...
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: MarkT on Mar 16, 2017, 01:05 pm
I presume you only connected it to ground temporarily...  While low the chip is held in a low power
state, it starts running again when the reset pin is released.  The reset pin may need a pull-up
resistor in an noisy environment to strengthen the internal pullup, suggest 4k7 for that.
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: Kaniiisek on Mar 16, 2017, 02:49 pm

I gave 4k7 but still can not restart the program.
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: septillion on Mar 16, 2017, 02:51 pm
Maybe give us some details?

Does it just keeps running?
Stand alone IC?
Bootloader?
Did you burn fuses?
If yes, which?

And of course, why do you want to...
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: Kaniiisek on Mar 16, 2017, 02:56 pm

I need to be able to perform the same function as the Reset button on the Arduino. I'm AU-ATmega328P. Fuse is set to:

CF - Lock
FF - Fuse low
DE - Fuse High
05 - Fuse ext.
Title: Re: How to hardware reset ATMEGA328 ?
Post by: septillion on Mar 16, 2017, 03:08 pm
Sorry, I'm out. Only answering the easy questions is not how it works...