Arduino Forum

Products => Create => Chrome App => Topic started by: mmhoffm on May 05, 2017, 05:13 am

Title: mini pro
Post by: mmhoffm on May 05, 2017, 05:13 am
unable to program mini pro. I tried several configurations and am unable to communicate with the mini pro.
Title: Re: mini pro
Post by: sandeepmistry on May 05, 2017, 03:07 pm
Hi @

At this time the pro-mini is not supported. Please see this post for a list of supported boards: http://forum.arduino.cc/index.php?topic=465962.0
Title: Re: mini pro
Post by: CrossRoads on May 05, 2017, 03:33 pm
Is Uno on that list? Rebootload your Promini as an Uno and go from there. They both use the same microcontroller chip, just a different physical package.
Title: Re: mini pro
Post by: sandeepmistry on May 08, 2017, 05:08 pm
Hi @mmhoffm

If you reboot you Chromebook to get the latest v0.0.0.12 version of the Create Chrome app we've added support for Atmega 328 based Pro and Pro Mini boards.

You can go to: chrome://extensions to check what version of the Create Chrome you have installed. Then you'll have to manually select the board and port in Create.


@CrossRoads, thanks for the tip, we currently support the Uno, however the upload baud rate are different for the Pro Mini (57600 vs 115200) - but we've pushed an update to accommodate for this.
Title: Re: mini pro
Post by: dysan on May 13, 2017, 08:32 pm
I have got the version v0.0.0.12, but i cannot see the Arduino Pro mini.
When starting create, it states the plugin is not loaded.
the USB -> Pro mini adapter seems to work (in the shell of the chromebook a serial device is shown:

chronos@localhost /dev/serial/by-id $ ls
usb-1a86_USB2.0-Serial-if00-port0
Title: Re: mini pro
Post by: sandeepmistry on May 15, 2017, 03:10 pm
Hi @dysan,

Could you please try again or reboot you Chromebook and try again. It is working for me. Have you tried the steps to re-install the Chrome app?
Title: Re: mini pro
Post by: dysan on May 16, 2017, 08:46 pm
Just found out that my user agent switcher was the culprit, it was reporting that it was a safari browser to arduino.cc :(
i'm very sorry