Arduino Forum

Using Arduino => LEDs and Multiplexing => Topic started by: yessuh on Feb 16, 2018, 09:45 pm

Title: 4-DigitLED Display failure
Post by: yessuh on Feb 16, 2018, 09:45 pm
When I connected the 4-Digit Display to the Mega, the LED on the 4 Digit Display (i bought it two on eBay) lit for a second (or so) and then went out. It's not come back on. Did I smoke the IC on the thing?

I was running the example that comes with the library (TM1637Display.h)

I saw no mention of the thing's working only working at 3.3V. Did I miss something?

Thanks

This is a lot like what I bought: https://store.createlabz.com/product/40-003-1/
Title: Re: 4-DigitLED Display failure
Post by: larryd on Feb 16, 2018, 10:19 pm
Show us a good image of the wiring.


Title: Re: 4-DigitLED Display failure
Post by: yessuh on Feb 18, 2018, 06:37 pm
Here's the picture.

It looks correct to me. The PWR LED on the board came on briefly, then was  extinguished.

I've concluded that I somehow smoked the thing.

Thanks for an help.
Title: Re: 4-DigitLED Display failure
Post by: PaulRB on Feb 18, 2018, 08:16 pm
Quote
I am 72, and my mother was also a programmer!
Impressive! Please tell the story.
Title: Re: 4-DigitLED Display failure
Post by: ieee488 on Feb 18, 2018, 08:29 pm
Here's the picture.

It looks correct to me. The PWR LED on the board came on briefly, then was  extinguished.

I've concluded that I somehow smoked the thing.

Thanks for an help.
No picture.

Generally, smoking a LED would be caused by not using current-limiting resistor.