Arduino Forum

Using Arduino => Storage => Topic started by: Jns_14 on Oct 11, 2019, 01:48 am

Title: bluetooth hc-05 slave-loop
Post by: Jns_14 on Oct 11, 2019, 01:48 am
I put bluetooth on AT + ROLE = 2 now does not go out, even in configuration mode, if I put AT answers AT and not OK. How do I get out?
Title: Re: bluetooth hc-05 slave-loop
Post by: Nick_Pyner on Oct 11, 2019, 02:36 am
AT+RESET
(?)
AT+ORGL
(?)
It would also be a good idea to ensure you post in the right forum.
Title: Re: bluetooth hc-05 slave-loop
Post by: Jns_14 on Oct 11, 2019, 02:43 am
AT+RESET
(?)
AT+ORGL
(?)
It would also be a good idea to ensure you post in the right forum.
what would be the right forum? (I have problems with the English language)

AT+RESET
(⸮T+RESET)

AT+ORGL
(⸮T+ORGL)
Title: Re: bluetooth hc-05 slave-loop
Post by: Nick_Pyner on Oct 11, 2019, 03:31 am
networking protocols and devices forum.
You need to be sure you are in AT mode before you send AT commands. Check LED.  Bluetooth should respond with "OK".

IF you get an OK in response to AT test but not to the necessary commands, you MAY have to set pin34 high on bluetooth. I understand not all commands can be set when using the standard push-button method, but I rather doubt the problem lies there..
Title: Re: bluetooth hc-05 slave-loop
Post by: Jns_14 on Oct 12, 2019, 03:57 pm
networking protocols and devices forum.
You need to be sure you are in AT mode before you send AT commands. Check LED.  Bluetooth should respond with "OK".

IF you get an OK in response to AT test but not to the necessary commands, you MAY have to set pin34 high on bluetooth. I understand not all commands can be set when using the standard push-button method, but I rather doubt the problem lies there..
I will post there.

Yes, I set the EN pin to high logical level, the LED flashes very slow, but if I send AT it responds AT.

Before putting in SLAVE-LOOP with the command AT + ROLE = 2 he answered OK.