Go Down

Topic: ATtiny programming failed (Read 1 time) previous topic - next topic

Unirox

HI!
I tried to programm my ATtiny and got this error :/

Code: [Select]
Arduino: 1.6.1 (Windows 7), Platine: "ATtiny, ATtiny45, 8 MHz (internal)"

Der Sketch verwendet 828 Bytes (20%) des Programmspeicherplatzes. Das Maximum sind 4.096 Bytes.

Globale Variablen verwenden 11 Bytes des dynamischen Speichers.

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM4": Zugriff verweigert




Probleme beim Hochladen auf die Platine. Hilfestellung dazu unter http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload .

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

Probleme beim Hochladen auf die Platine. Hilfestellung dazu unter http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload .

avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x03

  Dieser Report hätte mehr Informationen mit
  "Ausführliche Ausgabe während der Kompilierung"
  aktiviert in Datei > Einstellungen


thanks for your hlep

ilfuria

Hi… without further detail (and no knowledge of german language) I suspect one of the three things (since this happened to me before), assuming you're using arduino as ISP:
  • Do you shift+click the upload button?
  • Have you checked your wiring? this post may help to see what you have connected from the arduino side
  • Have you selected the correct com port, or is arduino on another one?

Other than this I don't know.

Unirox

yes everything is fine. I think you dont need german skills to understand anything form that. I really dont know what the problem is :/

Coding Badly


runaway_pancake

"avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM4": Zugriff verweigert"
Is it actually connected to COM4, the UNO is reporting as COM4, need to look at "Serial Port" and see what's there?
"Who is like unto the beast? who is able to make war with him?"
When all else fails, check your wiring!

Unirox

I got it working!  :D The only thing I had to do was to remove the capacitor :)

Go Up