Go Down

Topic: cant upload code (Read 640 times) previous topic - next topic

camilozk

An arduino board that does not appear in Device Manager is a dead board?

camilozk

hi

recurrent issue for which I found no solution...


I have 5 arduino mega boards to which I cannot upload code. they get stuck in "upload" and nothing else happens, or avrdue error. I see all 5 boards in the "port" list.


I run the loop-back test on all of them. 3 passed the test and 2 failed the test. I am then assuming there is nothing wrong with the computer.

-Should I throw the boards that did not pass the test to the garbage?
-How can I manage to upload code in the boards that did pass the test?


thanks in advance for your positive and constructive contribution

ieee488

You can try uploading sketches via ICSP port to the boards that do not appear in Device Manager.

CrossRoads

"I see all 5 boards in the "port" list."

How do they appear in the port list?
Designing & building electrical circuits for over 25 years.  Screw Shield for Mega/Due/Uno,  Bobuino with ATMega1284P, & other '328P & '1284P creations & offerings at  my website.

pert

Does it show as an "Unknown device" or nothing at all shows up?

ieee488

more explanation at his other post about the same topic  http://forum.arduino.cc/index.php?topic=534333.msg3642171#msg3642171

the posts should be merged!

camilozk


camilozk

they appear as follow:

COM 4 (Arduino/Genuino Mega or Mega 2560)
COM 6 (Arduino/Genuino Mega or Mega 2560)
COM 7 (Arduino/Genuino Mega or Mega 2560)
COM 5
COM 5

Quote
You can try uploading sketches via ICSP port to the boards that do not appear in Device Manager.
I tried to upload code to the boards via ICSP with USBasp and I had a terrible time. several problems on the way. Any other easy way to upload code via ICSP?

Why do the boards dont appear in Device Manager? Is serial communication problem?

Go Up