Go Down

Topic: in arudino uno my first progarmee not getting uploaded (Read 728 times) previous topic - next topic

akbarpatil

Jan 22, 2014, 04:56 pm Last Edit: Jan 23, 2014, 02:56 pm by akbarpatil Reason: 1
I have Arduino uno r3 compatible board. I am not able to upload blink programme fromprogramme in in board. from arduino 1.5.5-r2
The laptop is Sony VAIO & operating system is Windows 7.

Following message coming in the error

Sketch uses 1,116 bytes (3%) of program storage space. Maximum is 32,256 bytes.
Global variables use 11 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2,037 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.

avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00[/glow]

pl  help me to solve the problem.


I tried by changing the ports com2 com25 the tx rx L lamps are glowing but the below message is coming & lamp L is not blinking
power led PWR is glowi ng red. loop test ok

pl help still the problem is not resolved.


avrdude: Version 5.11, compiled on Sep  2 2011 at 19:38:36
        Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
        Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

        System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf"

        Using Port                    : COM4
        Using Programmer              : arduino
        Overriding Baud Rate          : 115200
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Send: 0 [30]   [20]
avrdude: Recv: . [00]
avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

avrdude done.  Thank you.




regars.


Goldfile

hey,
the blinking comes from the "L" on the board itself. if that is not working, try changing COM portz

kind regards,
-Goldfile
Need help? Don't hesitate to ask me!

Go Up