Go Down

Topic: Arduino Uno driver installation - Win 7 (64 bit) (Read 5835 times) previous topic - next topic

apc163

I have been trying to install drivers for the arduino uno in win 7, but I got the error 'This device cannot start. (Code 10)' . So I am not able to upload any of my codes onto the board. It would be great if someone could help me with this issue. I have searched a lot in this forum for the similar posts; but they were slightly different from my problem.

Here is the log file 'setupapi.dvi' (is attached along with the post) after the installation.
Code: [Select]
[Device Install (DiInstallDevice) - ROOT\PORTS\0000]
>>>  Section start 2014/04/02 20:33:14.170
      cmd: "C:\Windows\system32\mmc.exe" C:\Windows\system32\devmgmt.msc
     dvi: Selected driver installs from section [DriverInstall] in 'c:\windows\system32\driverstore\filerepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.inf'.
     dvi: Set selected driver complete.
     inf: {SetupCopyOEMInf: C:\Windows\INF\oem77.inf} 20:33:14.174
     inf:      Opened PNF: 'C:\Windows\INF\oem77.inf' ([strings])
     inf:      Installing catalog arduino.cat as: oem77.CAT
!    inf:      Failed to install catalog - error ignored
!    inf:      Error 2: The system cannot find the file specified.
     inf: {SetupCopyOEMInf exit (0x00000000)} 20:33:14.250
     inf: Opened PNF: 'C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.inf' ([strings])
     sig: {_VERIFY_FILE_SIGNATURE} 20:33:14.258
     sig:      Key      = arduino.inf
     sig:      FilePath = C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.inf
     sig:      Catalog  = C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.cat
!    sig:      Verifying file against specific (valid) catalog failed! (0x800b0109)
!    sig:      Error 0x800b0109: A certificate chain processed, but terminated in a root certificate which is not trusted by the trust provider.
     sig: {_VERIFY_FILE_SIGNATURE exit(0x800b0109)} 20:33:14.270
     sig: {_VERIFY_FILE_SIGNATURE} 20:33:14.270
     sig:      Key      = arduino.inf
     sig:      FilePath = C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.inf
     sig:      Catalog  = C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\arduino.inf_amd64_neutral_844213a156728dfe\arduino.cat
     sig:      Success: File is signed in Authenticode(tm) catalog.
     sig:      Error 0xe0000241: The INF was signed with an Authenticode(tm) catalog from a trusted publisher.
.
..
...
....
{Install Inf Section [DriverInstall.Services]}
     inf:                               AddService=usbser,0x00000002,DriverService  (arduino.inf line 138)
     inf:                               ServiceType=1  (arduino.inf line 142)
     inf:                               StartType=3  (arduino.inf line 143)
     inf:                               ErrorControl=1  (arduino.inf line 144)
     inf:                               ServiceBinary=C:\Windows\system32\DRIVERS\usbser.sys  (arduino.inf line 145)
     inf:                               DisplayName="USB RS-232 Emulation Driver"  (arduino.inf line 141)
     inf:                               LoadOrderGroup=Base  (arduino.inf line 146)
     dvi:                               Add Service: Modified existing service 'usbser'.
     inf:                          {Install Inf Section [DriverInstall.Services] exit(0x00000000)}
     dvi:                          Updated reflected section names for: oem77.inf
     dvi:                     {Install DEVICE exit (0x00000000)}
     dvi:                     Writing common driver property settings.
     dvi:                          DriverDescription=Arduino Uno
     dvi:                          DeviceDisplayName=Arduino Uno
     dvi:                     Install Device: Restarting device. 20:33:15.600
     dvi:                     Install Device: Restarting device completed. 20:33:15.618
!!!  dvi:                     Device not started: Device has problem: 0x0a: CM_PROB_FAILED_START.
     dvi:                Class installer: Exit


knut_ny

Ny

apc163

Thank you for the reply. I figured that the arduino board was defective. New board is working fine now.

Go Up