Go Down

Topic: Yun & Temboo -- Weird problems sending tweets (Read 2411 times) previous topic - next topic

ArBohe

Hello all,

I'm trying to post a direct message to twitter on the yun, via Temboo.
it seems to work when the .ino script only does that. However, when I embed the SAME code within my code, it won't post (sometimes (-c) missing Choreo ID (?????) , sometimes with the full missing one of the input parameters). All this with same code.
It is not reliable at all.

Anyone experiencing this?

Arnaud

pictux

Hi, hard to say without seeing your code..
Maybe you are running out of memory (you can check memory usage using code like this: http://playground.arduino.cc/Code/AvailableMemory).
Start storing all string constants in flash memory rather than ram
http://playground.arduino.cc/Learning/Memory

sonnyyu

#2
May 12, 2014, 04:15 pm Last Edit: May 12, 2014, 04:16 pm by sonnyyu Reason: 1
Plan B:

Quote
opkg update #updates the available packages list
opkg install python-openssl #adds ssl support to python
opkg install distribute #it contains the easy_install command line tool
easy_install twython


Code: [Select]
nano  /mnt/sda1/yuntwitter.py

Code: [Select]
#!/usr/bin/python
from twython import Twython
import sys
messagetotwitter=sys.argv[1]
APP_KEY='Your Twitter APP_KEY'
APP_SECRET='Your Twitter APP_SECRET'
OAUTH_TOKEN='Your Twitter OAUTH_TOKEN'
OAUTH_TOKEN_SECRET='Your Twitter OAUTH_TOKEN_SECRET'
twitter = Twython(APP_KEY, APP_SECRET, OAUTH_TOKEN, OAUTH_TOKEN_SECRET)
twitter.update_status(status=messagetotwitter)


Code: [Select]
chmod 755 /mnt/sda1/yuntwitter.py

Test post.
Code: [Select]
/mnt/sda1/yuntwitter.py "I'm tweeting from Arduino!"

Arduino Code:

Code: [Select]
#include <Process.h>
void setup() {
 Bridge.begin();  // Initialize Bridge
}
void loop() {
 Process p;              
 p.begin("/mnt/sda1/yuntwitter.py");      
 p.addParameter("I'm tweeting from Arduino Yun!");
 p.run();
 while(1){};  //run once
}

avinish

i am gettong this error while sending a message through yun using gmail.

curl: (6) Couldn\'t resolve host \'avinish.temboolive.com\'

please help!

sonnyyu


i am gettong this error while sending a message through yun using gmail.

curl: (6) Couldn\'t resolve host \'avinish.temboolive.com\'

please help!


"Couldn't resolve host", Check your Yun internet connection.

Code: [Select]
ping sun.com

Send gmail from Yun the temboo is not required. However internet is still required. ;)

http://forum.arduino.cc/index.php?topic=227931.msg1647061#msg1647061

Go Up