Go Down

Topic: Adding support for ATmega32c1 (Verification Error) (Read 433 times) previous topic - next topic

drew_startech

Hi there,

I am currently trying to add support for the ATmega32c1 to the Arduino IDE, but I've stumbled upon an issue that I'm having trouble resolving. I keep getting a verification error when attempting to program.

avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x0006
         0x5b != 0x4d
avrdude: verification error; content mismatch


I know there are various post related to this error, but none that I have seen seem to be relevant to solving my issue. I am currently using a altered version of the optiboot code for my bootloader. As I far as I know it seems to be working for upon power up the bootloader indicating LED flashes. It also appears that serial communication is working for I have probed the tx/rx lines.

Some other info on my setup is its currently powered by a power supply. I have 100nF cap from the DTR signal from a usb to serial board to the reset of the 32c1. There is also a 10k pullup on that reset line. This portion seems to be working for when attempting to program I do still receive flashes from the bootloader LED, indicating a proper reset. I am also using an 16Mhz external resonator.

Does anyone have an idea on how to resolve this verification error that I keep repeatedly getting?? I've gone through various files, including my altered avrdude.conf, but with no success. Any help would be greatly appreciated! I can also provide more information if needed, thanks!

Go Up