Go Down

Topic: USB problem and (Read 1 time) previous topic - next topic

dx44

 AT mega 2560  Arduino/Genuino  is working only on port 3

I have communicate on port 3 but today the selection is only on port 1 which does not communicate with the arduino board.

please help me to solve this problem.

Budvar10

OS?
Are you asking about fixed port no. assignment? 
Arduino clone with ATmega1284P   http://forum.arduino.cc/index.php?topic=277260.0

Robin2

please help me to solve this problem.
Please post your program and give details of what is connected to each serial port on the Mega.

...R
Two or three hours spent thinking and reading documentation solves most programming problems.

ieee488

Please post your program and give details of what is connected to each serial port on the Mega.

...R
He's not talking about the serial ports on the Mega.

Apparently, he was using "port3" on his IDE to communicate with the Arduino Mega and now only "port1" appears.

An ambiguous question by the OP leads nowhere.

.

sterretje

Just guessing ( ;) ) that port3 actually means COM3.
If you understand an example, use it.
If you don't understand an example, don't use it.

Electronics engineer by trade, software engineer by profession. Trying to get back into electronics after 15 years absence.

Paul_KD7HB

AT mega 2560  Arduino/Genuino  is working only on port 3

I have communicate on port 3 but today the selection is only on port 1 which does not communicate with the arduino board.

please help me to solve this problem.
Reboot your computer and then the COM ports will be reset to the way they were.

Paul

Go Up