Go Down

Topic: Openlog storing garbage data (Read 732 times) previous topic - next topic

sunc13

Hello everyone,
I am new to the forum and I have some problems with openlog currently.

 I am connecting the oplog with arduino uno ([openlog-uno] VCC-5V, GND-GND,RXI-TX(digital pin1)) just like the sparkfun tutorial. The sd card is recognized and successfully initiated (config.txt and LOGxxxx.txt can be found in sd).
However, everything written in the sd card is garbage.

I have tried to open the txt with different encoding format but none of them provide sensible information. Beside, I am unsure how to input ctrl+z to get into command mode. I have tried to type in serial monitor of arduino sketch, but no character appears at the input line, and no response from openlog either.

Could anyone help me to find out what is wrong with my connection/format selection?
Since I am just a beginner in arduino, any useful information is welcomed. Thanks!

chucktodd

Hello everyone,
I am new to the forum and I have some problems with openlog currently.

 I am connecting the oplog with arduino uno ([openlog-uno] VCC-5V, GND-GND,RXI-TX(digital pin1)) just like the sparkfun tutorial. The sd card is recognized and successfully initiated (config.txt and LOGxxxx.txt can be found in sd).
However, everything written in the sd card is garbage.

I have tried to open the txt with different encoding format but none of them provide sensible information. Beside, I am unsure how to input ctrl+z to get into command mode. I have tried to type in serial monitor of arduino sketch, but no character appears at the input line, and no response from openlog either.

Could anyone help me to find out what is wrong with my connection/format selection?
Since I am just a beginner in arduino, any useful information is welcomed. Thanks!
Post a copy of your code.  It looks like your textfile editor is interpreting it as DBCS instead of ASCII.

Make sure you do not use MS Windows to format your card.  Read the top two posts in this forum.  The Windows formatting routines do not correctly format SDcards.  

Chuck.
Currently built mega http server, Now converting it to ESP32.

sunc13

#2
Feb 24, 2016, 08:47 am Last Edit: Feb 24, 2016, 09:08 am by sunc13


My arduino is temporarily out of sync with my computer. I will try again and reply very soon, sorry.
thanks for your help

Go Up