Go Down

Topic: Upload not completing (Read 445 times) previous topic - next topic

caveman0112

Hi guys,
Sorry if this is the wrong place to post,  however my arduino Leonardo has been working fine however I now try to upload a new sketch and it just says uploading but does nothing, its been saying uploading for over 10 mins and nothing has happened I have no errors either. Thanks for any advise.

pert

Do File > Preferences > Show verbose output during: Upload(check) then try uploading again and paste the contents of the console window(black window at the bottom of the Arduino IDE) in a message here using code tags(</> button on the toolbar).

caveman0112

There's the error, thanks for the help.

Code: [Select]
Arduino: 1.6.9 (Windows 10), Board: "Arduino Leonardo"

Sketch uses 15,204 bytes (53%) of program storage space. Maximum is 28,672 bytes.
Global variables use 1,631 bytes (63%) of dynamic memory, leaving 929 bytes for local variables. Maximum is 2,560 bytes.
Forcing reset using 1200bps open/close on port COM8
PORTS {COM8, } / {} => {}
PORTS {} / {COM8, } => {COM8, }
Found upload port: COM8
C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avrdude -CC:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf -v -patmega32u4 -cavr109 -PCOM8 -b57600 -D -Uflash:w:C:\Users\marcu\AppData\Local\Temp\build301842dbb645fa39ad23ff9e5b6cbc77.tmp/ColorFader.ino.hex:i

avrdude: Version 6.0.1, compiled on Apr 15 2015 at 19:59:58
         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "C:\Program Files (x86)\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

         Using Port                    : COM8
         Using Programmer              : avr109
         Overriding Baud Rate          : 57600
         AVR Part                      : ATmega32U4
         Chip Erase delay              : 9000 us
         PAGEL                         : PD7
         BS2                           : PA0
         RESET disposition             : dedicated
         RETRY pulse                   : SCK
         serial program mode           : yes
         parallel program mode         : yes
         Timeout                       : 200
         StabDelay                     : 100
         CmdexeDelay                   : 25
         SyncLoops                     : 32
         ByteDelay                     : 0
         PollIndex                     : 3
         PollValue                     : 0x53
         Memory Detail                 :

                                  Block Poll               Page                       Polled
           Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack
           ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
           eeprom        65    20     4    0 no       1024    4      0  9000  9000 0x00 0x00
           flash         65     6   128    0 yes     32768  128    256  4500  4500 0x00 0x00
           lfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           hfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           efuse          0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           lock           0     0     0    0 no          1    0      0  9000  9000 0x00 0x00
           calibration    0     0     0    0 no          1    0      0     0     0 0x00 0x00
           signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0     0 0x00 0x00

         Programmer Type : butterfly
         Description     : Atmel AppNote AVR109 Boot Loader

Connecting to programmer: .avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
Problem uploading to board.  See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
option enabled in File -> Preferences.

caveman0112

Found the solution here:
http://forum.arduino.cc/index.php/topic,110103.0.html

Thanks Guys

pert

Was the solution to hold reset until "Uploading..." appears?

Go Up