Go Down

Topic: [SOLVED]arduino yun: can't capture pictures (Read 1 time) previous topic - next topic

tedzzzzzz

Sep 16, 2016, 07:20 am Last Edit: Sep 16, 2016, 04:54 pm by tedzzzzzz
hi guys! i'm having trouble capturing picture using my webcam logitech 270


fswebcam test.png
--- Opening /dev/video0...
Trying source module v4l2...
/dev/video0 opened.
No input was specified, using the first.
Adjusting resolution from 384x288 to 352x288.
--- Capturing frame...
[  523.890000] usb 1-1.1: USB disconnect, device number 6
[  523.890000] uvcvideo: Failed to resubmit video URB (-19).
[  523.890000] uvcvideo: Failed to resubmit video URB (-19).
VIDIOC_DQBUF: No such device
No frames captured.
root@thesis1:/mnt/sda1# [  524.150000] usb 1-1.1: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[  524.490000] usb 1-1.1: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=0825
[  524.490000] usb 1-1.1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=2
[  524.490000] usb 1-1.1: SerialNumber: 52861110
[  524.500000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0825)
[  524.590000] input: UVC Camera (046d:0825) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.0/input/input4




weedpharma

And how are you trying to do so?

Give us a hint by supplying your code ( in code tags using </> icon above the edit window). What Arduino are you using? How is it connected?

Weedpharma

tedzzzzzz

i'm trying to make the wireless security camera with arduino yun
im using a logitech c270h camera that is connected to arduino yun

so far, i have updated my openwrt to the latest
and installed opkg updates:

opkg update
opkg install kmod-video-uvc
opkg isntall python-openssl
opkg install fswebcam
opkg install mjpg-streamer
Code: [Select]
root@thesis1:~# opkg update
Downloading http://downloads.arduino.cc/openwrtyun/1/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/attitude_adjustment.
Downloading http://downloads.arduino.cc/openwrtyun/1/packages/Packages.sig.
Signature check passed.
root@thesis1:~# opkg install kmod-video-uvc
Package kmod-video-uvc (3.3.8-1) installed in root is up to date.
root@thesis1:~# opkg install python-openssl
Package python-openssl (2.7.3-2) installed in root is up to date.
root@thesis1:~# opkg install fswebcam
Package fswebcam (20110717-1) installed in root is up to date.
root@thesis1:~# opkg install mjpg-streamer
Package mjpg-streamer (r148-4) installed in root is up to date.


all og them was installed without any problems
but when i tried to test it
it show this
Code: [Select]
root@thesis1:~# cd /mnt/sda1
root@thesis1:/mnt/sda1# fswebcam test.png
--- Opening /dev/video0...
Trying source module v4l2...
/dev/video0 opened.
No input was specified, using the first.
Adjusting resolution from 384x288 to 352x288.
--- Capturing frame...
[ 4810.120000] usb 1-1.1: USB disconnect, device number 14
[ 4810.130000] uvcvideo: Failed to resubmit video URB (-19).
[ 4810.130000] uvcvideo: Failed to resubmit video URB (-19).
VIDIOC_DQBUF: No such device
No frames captured.
root@thesis1:/mnt/sda1# [ 4810.380000] usb 1-1.1: new high-speed USB device number 15 using ehci-platform
[ 4810.720000] usb 1-1.1: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=0825
[ 4810.720000] usb 1-1.1: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=2
[ 4810.730000] usb 1-1.1: SerialNumber: 52861110
[ 4810.730000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0825)
[ 4810.820000] input: UVC Camera (046d:0825) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1.1/1-1.1:1.0/input/input10



 


tedzzzzzz

could this be a bug from my camera?

tedzzzzzz

Code: [Select]
root@thesis1:~# fswebcam shot.png -v
main,1609: gd has no fontconfig support
--- Opening /dev/video0...
stat: No such file or directory

tedzzzzzz

LOL!!! problem solved!!!

the problem was just the power, because i was using the laptop as its power source.

when i transferred it to a wall charger then it was solved! thank God :-)


Go Up