Go Down

Topic: clion configuration to use with arduino plugin (on windows) (Read 2142 times) previous topic - next topic

wanek

hello!

i would like to configure clion (2016.1.3) to use with arduino plugin (https://github.com/francoiscampbell/CLionArduinoPlugin), on windows 10.

i have followed this instructable: http://www.instructables.com/id/Setup-JetBrains-Clion-for-Arduino-Development/?ALLSTEPS . after some tinkering, now i can upload basic sketches and use the serial monitor.

however, i have one more question: what should i set up in clion to recognise the arduino libraries? they are marked with red in the ide, and it says: can not find 'SPI.h'. when i try to upload a sketch with some libs, at compilation says:

Code: [Select]
C:\Program Files (x86)\JetBrains\CLion 2016.1.3\bin\cmake\bin\cmake.exe" --build C:\Users\wanek\.CLion2016.1\system\cmake\generated\UNO-931ddf68\931ddf68\Debug --target upload -- -j 4

[ 86%] Built target uno_CORE

[ 89%] Built target uno_EEPROM

Scanning dependencies of target UNO

[ 93%] Building CXX object CMakeFiles/UNO.dir/UNO_UNO.ino.cpp.obj

C:/Users/wanek/ClionProjects/UNO/UNO.ino:53:63: fatal error: SPI.h: No such file or directory

#include <SPI.h> //for digipot serial interface

^

compilation terminated.

mingw32-make.exe[3]: *** [CMakeFiles/UNO.dir/UNO_UNO.ino.cpp.obj] Error 1

mingw32-make.exe[2]: *** [CMakeFiles/UNO.dir/all] Error 2

mingw32-make.exe[1]: *** [CMakeFiles/upload.dir/rule] Error 2

CMakeFiles\UNO.dir\build.make:65: recipe for target 'CMakeFiles/UNO.dir/UNO_UNO.ino.cpp.obj' failed

CMakeFiles\Makefile2:99: recipe for target 'CMakeFiles/UNO.dir/all' failed

CMakeFiles\Makefile2:249: recipe for target 'CMakeFiles/upload.dir/rule' failed

Makefile:182: recipe for target 'upload' failed

mingw32-make.exe: *** [upload] Error 2



after a breif advice on the instructables, i've moved all my arduino libs in the folder 'c:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\'.
now clion finds them (as external libraries), but they are not active. i permanently got the: 'some source files are located outside of cmakelists.txt directory. you can change the project root, or ignore this in future' warning.
(see attached image)

i have reloaded the project, restarted clion, restarted windows, deleted temp files, etc, but nothing helps.
my original arduino 1.6.9 ide works perfectly, the libs are recognised and i can upload the same sketch.

has anybody already succeeded with configuring clion for arduino, in a windows environment?
thank you for help!


floei

Hi, did you solve the problem? I have the sam here on my side.

thanks in advance

Smithmaster

Hello,
sorry for digging up this thread, but I have exactly the same problem.
So, if anyone knows a solution, please let me know.

Go Up