Go Down

Topic: WS2812B LED Strip Not Changing Colour On Code Upload (Read 1 time) previous topic - next topic

DC1999

(Before you read on I just fixed the problem x-x)

Hi, I am having trouble with using a WS2812B LED strip for a project, using an Arduino Uno.

Basically, whenever I try to change the colour of any LED's in the strip, the colour does not change. However if I unplug the power supply from the LED strip, and replug it, the colours will flicker from lots of different colours each time I plug the power supply into the LED strip. After a few attempts of unplugging and replugging the power supply, the LED strip will eventually become the colour that I coded it to be.

Im pretty sure the colours are supposed to update when I change the code and upload it. However this does not happen.

My setup is pretty much like this:
(However I do not use a capacitor, is this needed? The LED worked perfectly well before without one).




Edit:

I am using two shields on my arduino, and the wire was not connected properly within the pin. I feel so stupid.

Problem Fixed   :)


larryd

Always show us your 'current' compete sketch.
Use CTRL T to format the sketch.
Please use code tags.
Use the </> icon in the posting menu.   
[code] Paste sketch here. [/code]

Show us a good schematic of your circuit. 
Show us a good image of your wiring.

The capacitor is to protect the strip from damage at power up.


"I am using two shields on my arduino, and the wire was not connected properly within the pin. I feel so stupid. "
It happens.


No technical PMs.
If you are asked a question, please respond with an answer.
If you are asked for more information, please supply it.
If you need clarification, ask for help.

Go Up