Go Down

Topic: Automated Dust Collection (Read 375 times) previous topic - next topic

gladewater2016


wvmarle

Then how about following the suggestion from quite a few posts ago to post the output you see on the Serial monitor (between CODE tags!) around the time you switch on the tool. That could be quite helpful in trying to follow what's happening in that code.
Quality of answers is related to the quality of questions. Good questions will get good answers. Useless answers are a sign of a poor question.

gladewater2016


wvmarle

Just copy/paste from the Serial monitor.
Quality of answers is related to the quality of questions. Good questions will get good answers. Useless answers are a sign of a poor question.

dave-in-nj

I have to hit the scroll box to stop scrolling, then hit 'crtl a' to select then 'ctrl c' to copy

gladewater2016

 ----------
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
Table Saw: 4.02 Amps RMS
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
Band Saw: 4.24 Amps RMS
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
openGate 0
openGate 1
closeGate 2
openGate 3
closeGate 4
closeGate 5
turnOnDustCollection
----------
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
Table Saw: 3.83 Amps RMS
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
Band Saw: 4.05 Amps RMS
Miter Saw: 0.07 Amps RMS
----------
Miter Saw: 5.43 Amps RMS
Table Saw: 4.19 Amps RMS
Miter Saw: 5.40 Amps RMS
Band Saw: 4.62 Amps RMS
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
----------
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
Table Saw: 4.37 Amps RMS
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
Band Saw: 4.11 Amps RMS
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
----------
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
Table Saw: 4.38 Amps RMS
Miter Saw: 5.36 Amps RMS
Band Saw: 4.15 Amps RMS

groundFungus

Quote
it isnt sending a signal to the relay to turn the dust collector on.
Is this still the issue?

I wired up a test circuit on my Uno and ran the code from post #6.  I used a LED on pin 11 to watch the dust collector relay output.  When one of the analog inputs goes high the LED does turn on and then LED turns off, after a delay, when the  input is brought low.  So, the code seems to be working.  If the relay is not turning on it is looking like a hardware problem.  


gladewater2016

Ok. Stupid question. Does the led go on pin 11 and ground

gladewater2016

I connected a led to pin 11 and ground. The led came on as soon as I connected it

groundFungus

#39
May 18, 2018, 08:04 pm Last Edit: May 18, 2018, 08:04 pm by groundFungus
Are all of the analog inputs that you are using at near 0V?  If any are floating (or high) that could turn on the LED.

adwsystems

@gladewater2016, any chance of posting pictures of your setup?

Go Up