Go Down

Topic: Able to upload but Unable to run sketch on custom esp8266 board  (Read 358 times) previous topic - next topic

flyingbaloon

Hi 
We have made a custom board using the Esp8266ex IC.   We are using the Arduino IDE to program it .

As a first step to install firmware we followed https://randomnerdtutorials.com/flashing-nodemcu-firmware-on-the-esp8266-using-windows/  and flashed the nodemcu firmware . The flash was successful and there was a green tick shown.

Then we uploaded the basic example sketch 'Wificlient' using Arduino IDE , the upload was successful .

now we made GPIO 0  high to put the chip in running mode  and powered it , but the  board isn't running the uploaded code ,  there is no output on the serial monitor . 

The power supply is external source.
Could someone help with this issue . thanks

Juraj

do you have the right state at boot of the other boot configuration pins? what is printed to Serial Monitor?

flyingbaloon

yes , i have (10k)pull up on GPIO 2 ,  CH_PD , RESET ,  and while booting i  connected GPIO0 to GND , in running mode i pull up(10K)  GPIO 0 .

1) when i connect GPIO to GND and upload sketch it uploads ok . then on the serial monitor i could see

nvnvNvvnvnvnvnvNN etc .,  (according to the wifi client sketch the serial output is supposed to be "......"  before connecting to wifi)

2) when i connect GPIO to VCC and restart the module there is no serial output .

Juraj

yes , i have (10k)pull up on GPIO 2 ,  CH_PD , RESET ,  and while booting i  connected GPIO0 to GND , in running mode i pull up(10K)  GPIO 0 .

1) when i connect GPIO to GND and upload sketch it uploads ok . then on the serial monitor i could see

nvnvNvvnvnvnvnvNN etc .,  (according to the wifi client sketch the serial output is supposed to be "......"  before connecting to wifi)

2) when i connect GPIO to VCC and restart the module there is no serial output .

I can't find it in docs, but I think to remember, io 0 should not be connected without resistor

flyingbaloon

yes i have a pull up(10k) when connecting GPIO 0 to VCC

Juraj

do you have the same baud rate in sketch and in Serial Monitor?

Go Up