Go Down

Topic: Hobby Motor Not Moving Backwards (Read 183 times) previous topic - next topic

SighBorg121

Oct 31, 2018, 06:43 pm Last Edit: Oct 31, 2018, 06:44 pm by SighBorg121
Hi,

Need to know whats causing my 3-6v DC hobby motor to not rotate in reversed polarity... I am using adafruit motor shield v1 with adafruit motor library and while running the code the motor is only responding to motor.run(FORWARD) and motor.run(RELEASE) but not to motor.run(BACKWARD).

As a side note i have also changed the wires to reverse the polarity and yes the motor does work as intended but still no response to that specific instruction.

I have connected the pins to m4 and tested on both 5v arduino supply and 9v external supply. And yes i have properly edited the code to refer the motor to m4. The code attached is the base code i used.

SighBorg121

For someone reason im not able to attach jpeg images so im going to post the link here:

https://www.kitronik.co.uk/2547-right-angle-geared-hobby-motor.html

https://www.google.com.pk/search?q=dk+electronics+motor+shield&tbm=isch&ved=2ahUKEwjgxuC7nrHeAhVBzyoKHUNfCGEQ2-cCegQIABAC&oq=dk+el&gs_l=mobile-gws-wiz-img.1.0.35i39j0l4.5324.7708..8491...0.0..0.326.1343.2-4j1......0....1.........0i67.X5ANbFQ768U&ei=1OrZW-CMG8GeqwHDvqGIBg&client=ms-android-huawei&prmd=vin&biw=360&bih=600#imgrc=rdaomI-HVdPeGM

Robin2

I think the reason your JPEG won't upload is because it contains EXIF data from your camera. Converting it to a PNG is probably the simplest option. Alternatively save a part of the image as new JPG file.

See this  Simple Image Guide


You have not told us what motor you are using. Please provide a link to the motor datasheet.

...R
Two or three hours spent thinking and reading documentation solves most programming problems.

Go Up