Go Down

Topic: Adafruit SD shield (Read 555 times) previous topic - next topic

Forester77

Hello all,
I cannot get my Adafruit 1141 shield to work with my Uno wifi rev.2.
I tried the different SC ports 4,8 and 10, but still no connection.
The RTC clock is workin fine.
Does anyone has any suggestions, or am i overlooking something ?



Juraj

#1
Jun 09, 2019, 02:50 pm Last Edit: Jun 09, 2019, 02:53 pm by Juraj
you try SPI on 11, 12, 13? Uno WiFi is not Uno. use the ICSP header
https://www.arduino.cc/en/Guide/ArduinoUnoWiFiRev2#toc10
You can't write an Arduino sketch if you didn't learn programming. Not the language, but the concepts of programming - algorithms and data types.

Forester77

@Jurai,
Can you explain, this is an shield and not a breakout board.

regards

Juraj

sorry. it uses the ICSP header. then the problem is that on SPI are already the WiFi module and the IMU. try to set the CS pins SPIWIFI_SS and SPIIMU_SS to OUTPUT and HIGH
You can't write an Arduino sketch if you didn't learn programming. Not the language, but the concepts of programming - algorithms and data types.

Forester77

Juraj, all sorted and working.
Thanks

gtz

Juraj

Juraj, all sorted and working.
Thanks

gtz
setting the CS pins helped?
You can't write an Arduino sketch if you didn't learn programming. Not the language, but the concepts of programming - algorithms and data types.

Forester77

Jurai,
I forgot to instal the ISP connector on the SD shield

Juraj

Jurai,
I forgot to instal the ISP connector on the SD shield
so I know what to ask the next one with not working SPI shield :-)
You can't write an Arduino sketch if you didn't learn programming. Not the language, but the concepts of programming - algorithms and data types.

Go Up