Go Down

Topic: Problema con Arduino MEGA2560 y GNU/LINUX. [RESUELTO] (Read 1 time) previous topic - next topic

cmatons

Jul 01, 2011, 04:19 pm Last Edit: Jul 05, 2011, 02:37 am by cmatons Reason: 1
Hola, acabo de recibir mi placa MEGA2560 y al querer verificar el ejemplo Blink recibo el siguiente error:

Code: [Select]
unknown MCU 'atmega2560' specified
Known MCU names:
  avr2
  at90s2313
  at90s2323
  at90s2333
  at90s2343
  attiny22
  attiny26
  at90s4414
  at90s4433
  at90s4434
  at90s8515
  at90c8534
  at90s8535
  avr25
  attiny13
  attiny2313
  attiny24
  attiny44
  attiny84
  attiny25
  attiny45
  attiny85
  attiny261
  attiny461
  attiny861
  at86rf401
  avr3
  atmega103
  atmega603
  at43usb320
  at43usb355
  at76c711
  avr4
  atmega8
  atmega48
  atmega88
  atmega8515
  atmega8535
  atmega8hva
  at90pwm1
  at90pwm2
  at90pwm3
  avr5
  atmega16
  atmega161
  atmega162
  atmega163
  atmega164p
  atmega165
  atmega165p
  atmega168
  atmega169
  atmega169p
  atmega32
  atmega323
  atmega324p
  atmega325
  atmega325p
  atmega3250
  atmega3250p
  atmega329
  atmega329p
  atmega3290
  atmega3290p
  atmega406
  atmega64
  atmega640
  atmega644
  atmega644p
  atmega645
  atmega6450
  atmega649
  atmega6490
  atmega128
  atmega1280
  atmega1281
  atmega16hva
  at90can32
  at90can64
  at90can128
  at90usb82
  at90usb162
  at90usb646
  at90usb647
  at90usb1286
  at90usb1287
  at94k
  avr1
  at90s1200
  attiny11
  attiny12
  attiny15
  attiny28
Blink:-1: error: MCU 'atmega2560' supported for assembler only


Al parecer tengo todos los paquetes necesarios instalados y en sus últimas versiones.

¿Alguien tiene alguna idea de qué es lo que puede estar fallando?
--
Carlos
cmatons[at]gmail[dot]com

flico

Que distribución de linux usas?

Saludos.

lestofante

it can be a bug with old gcc-lib version: http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1288735441
Guida per principianti http://playground.arduino.cc/Italiano/newbie
Unoffical Telegram group https://t.me/genuino

cmatons

--
Carlos
cmatons[at]gmail[dot]com

cmatons


it can be a bug with old gcc-lib version: http://www.arduino.cc/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1288735441


Ok. I'll take a look. Thanks.
--
Carlos
cmatons[at]gmail[dot]com

lestofante

Guida per principianti http://playground.arduino.cc/Italiano/newbie
Unoffical Telegram group https://t.me/genuino

cmatons




Que distribución de linux usas?

Saludos.


Uso Kubuntu 8.04.


update your system. cheers :-D


I already did it. I installed Kubuntu 11.04 and now it works perfectly.

But Arduino MEGA2560 'HAS' to work in kubuntu 8.04. I'm sure that it doesn't work by a problem in the libraries.

If i knew what libraries does arduino use, I could update it and it will work properly.

Regards.

PS: excuse my basic English.
--
Carlos
cmatons[at]gmail[dot]com

lestofante

probabily kubuntu 8.04 has the bugged gcc version. You can update only gcc and keep the old system:D
Guida per principianti http://playground.arduino.cc/Italiano/newbie
Unoffical Telegram group https://t.me/genuino

cmatons


probabily kubuntu 8.04 has the bugged gcc version. You can update only gcc and keep the old system:D


May be, but I already do that and it doesn't work.
--
Carlos
cmatons[at]gmail[dot]com

lestofante

maybe it can't update to the right version because its dependencies, or repositories. what's your gcc version?
if it is ok, follow this: http://arduino.cc/playground/Linux/All, if you can't understand something just ask :D
Guida per principianti http://playground.arduino.cc/Italiano/newbie
Unoffical Telegram group https://t.me/genuino

Go Up