Go Down

Topic: UNO smd (Read 122 times) previous topic - next topic

bundoranjoe

Tried for sveral days to get brand new board to conect,now returning" bad cpu type in executablle".I am using Fade from the library as pin 13 led 13 is used by the board to indicate it is working correctl(heartbeat or watchdog)As this board is only a couple of weeks old ,I wonder if I need a different driver?It's an Atmel 328 device on the board and an Atmel mega 16u2  acting as a PIA I guess as it is on the TX RX lines connected to the LEDs

larryd

#1
Dec 27, 2019, 06:40 pm Last Edit: Dec 27, 2019, 06:40 pm by larryd
If you are using the 'Fade' example on your UNO with pin D13, pin D13 is not a PWM  pin.

Try pin D9.


No technical PMs.
If you are asked a question, please respond with an answer.
If you are asked for more information, please supply it.
If you need clarification, ask for help.

DrAzzy

Bad CPU type in executable means you are not using latest version of the ide and avr board package on mac OS Catalina, which dropped support for 32-bit executables. Prior to the latest version, arduino used 32-bit executables for the compiler toolchain. Update to latest ide version and make sure you have latest version of official avr board package installed via board manager.
ATTinyCore for x4/x5/x61/x7/x8/x41/1634/828/x313 megaTinyCore for the megaavr ATtinies - Board Manager:
http://drazzy.com/package_drazzy.com_index.json
ATtiny breakouts, mosfets, awesome prototyping board in my store http://tindie.com/stores/DrAzzy

Go Up