Go Down

Topic: Problem to insert links into a posting (Read 392 times) previous topic - next topic

StefanL38

Jun 30, 2020, 08:39 am Last Edit: Jun 30, 2020, 08:55 am by StefanL38
Hello,

I want to report my experience with inserting links into a posting

If I use the insert-link-Button and paste an url
-which was copied 1 to1 from the url input-field of my browser -
into the upper field named  "URL: "  with the pre-written "http://"

and the content of the clipboard is f.e.

"https://az-delivery.de/products/esp32-developmentboard?_pos=2&_sid=c5d852b42&_ss=r"

and type in a link-text

the generated URL  is faulty
ESP32

I paste "https://az-delivery.de/products/esp32-developmentboard?_pos=2&_sid=c5d852b42&_ss=r"

and the forum-software generates

"http://%22az-delivery.de/products/esp32-developmentboard?_pos=2&_sid=c5d852b42&_ss=r%22"

which of course doesn't work.

paste-Test2

My impression is: the parsing of the inserted URL-content does not work for URL s like the one above
for example the URL

"https://circuits4you.com/2018/12/31/esp32-devkit-esp32-wroom-gpio-pinout/"

circs4You ESP32

does work.

The difference I can see is: the second URL does not have additional parameters it's a URL without parameters

It shouldn't be a problem to parse URLs with parameters. The forum-software keeps the parameters. The forum-software just adds a "%22"  where it shouldn't do that

so can a moderator forward this report to the maintainers of the forum-software

best regards Stefan

EDIT: In addition to the reported above. Each time I modify the post another "http://" is added to the faulty URL


Robin2

I always use the editor in View Source mode and then links are posted correctly. View Source is the right-most Icon and can be set in your Preferences.


...R
Two or three hours spent thinking and reading documentation solves most programming problems.

StefanL38

Hi Robin2,

so this is a work-around. My opinion is: if there is functionality it should work flawlessly or throw the functionality out.

I'm curious if the maintainers of the website will react on my posting.
best regards  

Stefan 

Robin2

so this is a work-around. My opinion is: if there is functionality it should work flawlessly or throw the functionality out.
I agree. There is more of this nonsense in the "new search available" Thread in this section.

Quote
I'm curious if the maintainers of the website will react on my posting.
I have complained endlessly that they hardly ever read this Forum - so don't hold your breath.

There is a glimmer of hope in the new search Thread with, apparently, a new member of the Arduino team.

...R
Two or three hours spent thinking and reading documentation solves most programming problems.

CrossRoads

I have just gotten used to mousing over every link I post to see what shows up, then using the Edit button to get rid of the extra stuff that gets about 1/2 the time.
Designing & building electrical circuits for over 25 years.  Screw Shield for Mega/Due/Uno,  Bobuino with ATMega1284P, & other '328P & '1284P creations & offerings at  my website.

westfw

I usually just manually enter the url tags around pasted urls.  It's almost quicker than the tool anyway.

Go Up