Go Down

Topic: Relay issues (Read 347 times) previous topic - next topic

scruffmcgruff

so I've got some 3wire 5v arduino relays that im trying to wire to boost the power sent to 2 servos, my professor suggested it. It seems like no matter how I wire it it doesn't work, any suggestions? >:(

larryd

#1
Jun 06, 2020, 07:25 pm Last Edit: Jun 06, 2020, 07:28 pm by larryd
Show us a good schematic of your circuit.
Show us a good image of your 'actual' wiring. 
Give links to components.
Posting images: 
https://forum.arduino.cc/index.php?topic=519037.0


Use CTRL T to format your code.
Attach your 'complete' sketch between code tags, use the </> icon in the posting menu.
[code]Paste your sketch here[/code]


What is an Arduino relay ???  ?





No technical PMs.
If you are asked a question, please respond with an answer.
If you are asked for more information, please supply it.
If you need clarification, ask for help.

slipstick

What are you actually trying to do with the relays. What are the relays switching? No relay is going to boost power to anything on its own.

Steve

MarkT

What's a 3-wire relay?  Relays have a minimum of 4 wires.

Connecting things at random without knowing what you are doing is likely to damage components.
[ I DO NOT respond to personal messages, I WILL delete them unread, use the forum please ]

raschemmel

Quote
What is an Arduino relay ???  ?
Ya know , I've been wondering the same thing since 2013 when I first discovered arduinos.

Paul__B

my professor suggested it. It seems like no matter how I wire it it doesn't work, any suggestions? >:(
Replacement professor?  :smiley-roll:

Go Up