arduino-builder returned 2

recently start to work with Arduino, Install software according to your guide. but...

when try to compile the blinking example get error

arduino-builder returned 2

the full error message

Arduino: 1.6.6 (Windows 8.1), Board: "Arduino/Genuino Uno"

Exception 0xc0000090 0x0 0x0 0xf287a
PC=0xf287a
signal arrived during cgo execution

syscall.CreateProcess(0x122442d0, 0x12211b00, 0x0, 0x0, 0x1, 0x400, 0x12236000, 0x0, 0x12205770, 0x1220571c, ...)
c:/go/src/syscall/zsyscall_windows.go:579 +0xc1
syscall.StartProcess(0x1225c190, 0x41, 0x121e6180, 0x18, 0x18, 0x1220583c, 0x0, 0x0, 0x0, 0x0)
c:/go/src/syscall/exec_windows.go:329 +0x6be
os.startProcess(0x1225c190, 0x41, 0x121e6180, 0x18, 0x18, 0x122544e0, 0x552dc0, 0x0, 0x0)
c:/go/src/os/exec_posix.go:45 +0x37d
os.StartProcess(0x1225c190, 0x41, 0x121e6180, 0x18, 0x18, 0x122544e0, 0x121c2650, 0x0, 0x0)
c:/go/src/os/doc.go:24 +0x60
os/exec.(*Cmd).Start(0x12250000, 0x0, 0x0)
c:/go/src/os/exec/exec.go:316 +0x7f3
os/exec.(*Cmd).Run(0x12250000, 0x0, 0x0)
c:/go/src/os/exec/exec.go:243 +0x38
os/exec.(*Cmd).Output(0x12250000, 0x0, 0x0, 0x0, 0x0, 0x0)
c:/go/src/os/exec/exec.go:392 +0x16f
arduino.cc/builder/builder_utils.ExecRecipe(0x12264160, 0x57f688, 0x17, 0x12000001, 0x2f1ff0, 0x633b98, 0x0, 0x0, 0x0, 0x0, ...)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/builder_utils/utils.go:315 +0x4f6
arduino.cc/builder.(*IncludesFinderWithGCC).Run(0x121e08e8, 0x121c7c00, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/includes_finder_with_gcc.go:61 +0x408
arduino.cc/builder.runCommand(0x121c7c00, 0x2f2450, 0x121e08e8, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/container_find_includes.go:104 +0x60
arduino.cc/builder.(*ContainerFindIncludes).Run(0x633b98, 0x121c7c00, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/container_find_includes.go:58 +0x555
arduino.cc/builder.runCommands(0x121c7c00, 0x12205dd8, 0x1b, 0x1b, 0x12205d01, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/builder.go:155 +0xf3
arduino.cc/builder.(*Builder).Run(0x12205ec4, 0x121c7c00, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/builder.go:115 +0xb0e
arduino.cc/builder.RunBuilder(0x121c7c00, 0x0, 0x0)
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/src/arduino.cc/builder/builder.go:186 +0x44
main.main()
c:/jenkins/workspace/arduino-builder-windows/main.go:315 +0x17e9
eax 0x0
ebx 0x325d6008
ecx 0x0
edx 0x32580000
edi 0x149c
esi 0x325d6000
ebp 0xcf758
esp 0xcf730
eip 0xf287a
eflags 0x10206
cs 0x23
fs 0x53
gs 0x2b
arduino-builder returned 2
Error compiling.

my operation system is 8.1 64 bit

did not find any help on your forum. please advice how to solve the problem.

kind regards

David

A google for Exception 0xc0000090

You have some reading to do :wink:

You can also try to upload with v1.6.5 of the IDE.

(deleted)

rfr26604:
Install version 1.8.12, that's it.

I certainly hope that OP has not been waiting four years for that answer.