Arduino Uno R3 board, Disabled Serial Port

Hey guys, I recently purchased an Arduino Uno R3 board, and I connected it to my Laptop running Fedora 16 (64bit) with my old (no longer used) printer's USB cable. I was able to connect it, but for a few times, the IDE (0022) showed my serial port disabled in the tools. Funnily, when I ran the ide as root, the port became magically available.

I sorted this issue by adding myself to the lockout and dial user groups, as suggested by the ide I was able to run a led blink program on arduino without probs for 2 days

However, just today, A wierd issue started cropping up. The serial Port stays disabled. no matter whether Im root or normal user. Moreover, Sometimes, when I connect the device to lappie, the power and led 13 keep blinking simultaneously, with interval of about 100 ms, 4 to 6 times, and go off altogether, like it isn't connected at all.

I am guessing that this is an issue with the cable, and am in the process of procuring a new cable. But just to make sure that this is not some other problem altogether, Im posting this here.

These are the messages i get in /var/log/messages when I plug the cable to the PC.

Mar 19 20:42:51 venom kernel: [  432.855743] usb 2-1.2: new full-speed USB device number 8 using ehci_hcd
Mar 19 20:42:51 venom kernel: [  432.918674] usb 2-1.2: device descriptor read/64, error -32
Mar 19 20:42:51 venom kernel: [  433.092481] usb 2-1.2: device descriptor read/64, error -32
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  433.266289] usb 2-1.2: new full-speed USB device number 9 using ehci_hcd
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  433.329220] usb 2-1.2: device descriptor read/64, error -32
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  433.503027] usb 2-1.2: device descriptor read/64, error -32
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  433.676837] usb 2-1.2: new full-speed USB device number 10 using ehci_hcd
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  434.078239] usb 2-1.2: device not accepting address 10, error -32
Mar 19 20:42:52 venom kernel: [  434.151311] usb 2-1.2: new full-speed USB device number 11 using ehci_hcd
Mar 19 20:42:53 venom kernel: [  434.552718] usb 2-1.2: device not accepting address 11, error -32
Mar 19 20:42:53 venom kernel: [  434.552896] hub 2-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 2
Mar 19 20:42:59 venom dbus-daemon[1114]: ** Message: No devices in use, exit

What does this mean? Please Help!

I am getting a similar error on my Arduino Yun.

For the past few weeks I've been able to connect to my ACM device. However today I no longer can.

I am receiving

[10772.290000] usb 1-1.1: new full-speed USB device number 4 using ehci-platform [10777.370000] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32 [10777.580000] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32 [10777.770000] usb 1-1.1: new full-speed USB device number 5 using ehci-platform [10777.870000] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32 [10778.080000] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32

Does anyone have any thoughts?

Regards