arduino uno r3 ia not uploading sketch

HI,

I have two similar arduino uno r3 boards and one of them is new ...

so I tried it for first time ... with same software as my older one worked well...

when I plugged that new board to usb- port there' s yellow led blinking near edge of circuit board...

one of those 5 little leds before TX and RX leds... near USB connector

... when I plug that old working arduino board the led is not blinking it is ON all the time ...

I'll be very pleased if you can tell me what's the problem

best regards

-arto-

I have two similar arduino uno r3 boards

Similar but not the same. Are either of them official Unos or are they clones ?

Could be it does not have the bootload code installed.
You can use the working one to bootload the non-working one.

What chip is near the USB connector?

UKHeliBob:
Similar but not the same. Are either of them official Unos or are they clones ?

the new one is clone

I'm not sure about old one ?

CrossRoads:
Could be it does not have the bootload code installed.
You can use the working one to bootload the non-working one.

What chip is near the USB connector?

the chip near the USB connector is ATMEL MEGA 16U2 2013 TH 2013CAD

Ok, so 16U2 could be real Uno, or could be a clone but most similar to a real Uno.

You may just have to find the driver for the clone then. What is the chip used there?

CrossRoads:
Ok, so 16U2 could be real Uno, or could be a clone but most similar to a real Uno.

You may just have to find the driver for the clone then. What is the chip used there?

it is ATMEGA 328P U