arduino yun- WiFi bad - Linino is Bad Data CRC

U-Boot 1.1.5-linino-g17593166-dirty (Oct 4 2015 - 02:12:32)

Linino Board (ar9331) U-boot DRAM: 64 MB Top of RAM usable for U-Boot at: 84000000 Reserving 218k for U-Boot at: 83fc8000 Reserving 192k for malloc() at: 83f98000 Reserving 44 Bytes for Board Info at: 83f97fd4 Reserving 36 Bytes for Global Data at: 83f97fb0 Reserving 128k for boot params() at: 83f77fb0 Stack Pointer at: 83f77f98 Now running in RAM - U-Boot at: 83fc8000 Flash Manuf Id 0xef, DeviceId0 0x40, DeviceId1 0x18 flash size 16777216, sector count = 256 Flash: 16 MB In: serial Out: serial Err: serial Net: eth0: b4:21:8a:00:00:00 eth1: b4:21:8a:00:00:01 eth0, eth1 autoboot in 4 seconds (stop with 'lin')... linino>

U-Boot 1.1.5-linino-g17593166-dirty (Oct 4 2015 - 02:12:32)

Linino Board (ar9331) U-boot DRAM: 64 MB Top of RAM usable for U-Boot at: 84000000 Reserving 218k for U-Boot at: 83fc8000 Reserving 192k for malloc() at: 83f98000 Reserving 44 Bytes for Board Info at: 83f97fd4 Reserving 36 Bytes for Global Data at: 83f97fb0 Reserving 128k for boot params() at: 83f77fb0 Stack Pointer at: 83f77f98 Now running in RAM - U-Boot at: 83fc8000 Flash Manuf Id 0xef, DeviceId0 0x40, DeviceId1 0x18 flash size 16777216, sector count = 256 Flash: 16 MB In: serial Out: serial Err: serial Net: eth0: b4:21:8a:00:00:00 eth1: b4:21:8a:00:00:01 eth0, eth1 autoboot in 4 seconds (stop with 'lin')...

Booting image at 9fea0000 ...

Image Name: MIPS OpenWrt Linux-3.3.8 Created: 2014-11-14 8:00:46 UTC Image Type: MIPS Linux Kernel Image (lzma compressed) Data Size: 1185448 Bytes = 1.1 MB Load Address: 80060000 Entry Point: 80060000 Verifying Checksum at 0x9fea0040 ...Bad Data CRC linino>

I cannot get the results for either the 5 s hold-down or the 30 s hold-down of the WLAN RST button. What can I do ?

a2961656123:
I cannot get the results for either the 5 s hold-down or the 30 s hold-down of the WLAN RST button.

That’s not surprising, don’t bother trying. For the five and thirty second resets to work, you need to wait for the Linux system to be fully booted before starting the button press. Your system is not booting; it’s failing very early in the process. The code that looks for the button press is a long way away from running. As you found, those resets aren’t going to help you.

What can I do ?

I will let one of the Linux experts reply and give more details, but I’m thinking you may have to manually reflash the system: Reflashing the OpenWrt-Yun image on the Yún

ShapeShifter: That's not surprising, don't bother trying. For the five and thirty second resets to work, you need to wait for the Linux system to be fully booted before starting the button press. Your system is not booting; it's failing very early in the process. The code that looks for the button press is a long way away from running. As you found, those resets aren't going to help you.

I will let one of the Linux experts reply and give more details, but I'm thinking you may have to manually reflash the system: Reflashing the OpenWrt-Yun image on the Yún

Thanks ShapeShifter, I choose “Newline” in the dropdown list beside baud rate, fixed!