ATtiny programming failed

HI!
I tried to programm my ATtiny and got this error :confused:

Arduino: 1.6.1 (Windows 7), Platine: "ATtiny, ATtiny45, 8 MHz (internal)"

Der Sketch verwendet 828 Bytes (20%) des Programmspeicherplatzes. Das Maximum sind 4.096 Bytes.

Globale Variablen verwenden 11 Bytes des dynamischen Speichers.

avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM4": Zugriff verweigert




Probleme beim Hochladen auf die Platine. Hilfestellung dazu unter http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload .

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

Probleme beim Hochladen auf die Platine. Hilfestellung dazu unter http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload .

avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x03

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x03

  Dieser Report hätte mehr Informationen mit
  "Ausführliche Ausgabe während der Kompilierung"
  aktiviert in Datei > Einstellungen

thanks for your hlep

Hi… without further detail (and no knowledge of german language) I suspect one of the three things (since this happened to me before), assuming you're using arduino as ISP:

  • Do you shift+click the upload button?
  • Have you checked your wiring? this post may help to see what you have connected from the arduino side
  • Have you selected the correct com port, or is arduino on another one?

Other than this I don't know.

yes everything is fine. I think you dont need german skills to understand anything form that. I really dont know what the problem is :confused:

Hello.

Unirox:
I tried to programm my ATtiny...

Using?

"avrdude: ser_open(): can't open device "\.\COM4": Zugriff verweigert"
Is it actually connected to COM4, the UNO is reporting as COM4, need to look at "Serial Port" and see what's there?

I got it working! :smiley: The only thing I had to do was to remove the capacitor :slight_smile: