avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding UNO

Hello !

yesterday i got a little angry , because i got avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding , as un error while trying to upload a sketch.

I read different approaches to this Error , and nothing worked for me

The Arduino Uno is recognized by my macbook and i can select the right port in IDE

i tried to hook up an external power supply , some guy had figured out that the USB port was not delivering enough mA to upload a sketch.

tried to Reset the Uno.

I’m out of solutions that i came across , so i thought to give it a shot here :slight_smile:

TheRephaim23:
some guy had figured out that the USB port was not delivering enough mA to upload a sketch.

Totally wrong unless you have all sorts of stuff connected to the Uno that you have not told us about!
Which I suspect is the case.

You may or may not have bricked your Uno completely.

maybe you must check the IC or check the connection between IDE with connection on Arduino Programmer

Hello there,

Even I am getting same error while trying to upload sketch to my arduino nano.

avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x1b
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x1b
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xe0
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00

Can, Somebody just help me regarding this.

rizqisubeno:
maybe you must check the IC or check the connection between IDE with connection on Arduino Programmer

ieee488:
Totally wrong unless you have all sorts of stuff connected to the Uno that you have not told us about!
Which I suspect is the case.

You may or may not have bricked your Uno completely.

I ordered a Second Arduino (and a third and a nano)

I used 1 Arduino as un ISP en Burnt the boatloader on it no errors .

But when I want to use the Arduino as standalone

I still i'm getting the error ...

so i i'm going to see what is the problem next