error: 'class LiquidCrystal_I2C' has no member named 'init'

Arduino: 1.8.1 (Windows 10), Board: “NodeMCU 0.9 (ESP-12 Module), 80 MHz, 115200, 4M (3M SPIFFS)”

C:\Users\KenyaSaplai\Desktop\DHT22\DHT22.ino: In function ‘void setup()’:

DHT22:75: error: ‘class LiquidCrystal_I2C’ has no member named ‘init’

lcd.init(); // initialize the lcd

^

DHT22:76: error: ‘class LiquidCrystal_I2C’ has no member named ‘init’

lcd.init();

^

Multiple libraries were found for “BlynkSimpleEsp8266.h”
Used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\blynk-library-master
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\blynk-library-master
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\blynk-library-master
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\blynk-library-master
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\blynk-library-master
Multiple libraries were found for “LiquidCrystal_I2C.h”
Used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\LiquidCrystal_I2C
Not used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\NewliquidCrystal
Not used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\LiquidCrystal
Not used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\Arduino-LiquidCrystal-I2C-library-master
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\LiquidCrystal_I2C
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Arduino_LiquidCrystal_I2C
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Arduino-LiquidCrystal-I2C-library-master
Multiple libraries were found for “DHT.h”
Used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\DHT
Not used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\arduino-DHT-master
Not used: C:\Users\KenyaSaplai\Documents\Arduino\libraries\DHT-sensor-library-master
exit status 1
‘class LiquidCrystal_I2C’ has no member named ‘init’

This report would have more information with
“Show verbose output during compilation”
option enabled in File → Preferences.

I get the same erro, anyone help with a working i2c library that actually compiles?
i need it to work 2x16 i2c should be simple but its so not, all day and night and not got far at all! YT and forums are no help either, getting wound up now :confused:

if i take out the init line it compiles but nothing comes out on the display and even serial monitor is garbage at any speed, any help would be good, i need this to work on an esp 8266.

multimedia,
The issue you said you were having in the other thread here:http://forum.arduino.cc/index.php?topic=372286.msg3369786#msg3369786

Is not the same as this issue in the original post of this thread.

Like I said in the other thread that you posted,
I highly recommend that you start your own thread.

-- bill

... and in that other thread I outlined how you go about starting your own thread.

Don

? lcd.begin(16,2); ??