fatal error

Hi, I have just tried to save a sketch on two different pc's and received the same error message for unrelated sketches. I was on " arduino create"../opt/arduino-builder/arduino-builder -compile -core-api-version 10611 -hardware opt/arduino-builder/hardware -hardware ./opt/cores -tools opt/arduino-builder/tools -tools ./opt/tools -built-in-libraries opt/libraries/latest -logger humantags -fqbn arduino:avr:uno -build-cache /tmp -build-path /tmp/857130486/build -verbose -prefs runtime.tools.avr-gcc.path=./opt/tools/avr-gcc/5.4.0-atmel3.6.1-arduino2 -prefs runtime.tools.avrdude.path=./opt/tools/avrdude/6.3.0-arduino14 -prefs runtime.tools.arduinoOTA.path=./opt/tools/arduinoOTA/1.2.1 -libraries /tmp/857130486/custom -libraries /tmp/857130486/pinned /tmp/857130486/lmt_fl_cnt

Linking everything together...

lto1: fatal error: bytecode stream generated with LTO version 3.0 instead of the expected 4.1

compilation terminated.

lto-wrapper: fatal error: ./opt/tools/avr-gcc/5.4.0-atmel3.6.1-arduino2/bin/avr-gcc returned 1 exit status

compilation terminated.

/home/ubuntu/opt/tools/avr-gcc/5.4.0-atmel3.6.1-arduino2/bin/../lib/gcc/avr/5.4.0/../../../../avr/bin/ld: error: lto-wrapper failed

collect2: error: ld returned 1 exit status

exit status 1

Can anyone suggest my next move?

I have already closed the program and relaunched , and re-istalled the plugin with no joy.

help would be apreciated.

Terry

There are multiple other reports of this bug:

I recommend subscribing to those threads so that you’ll be sure to get news of any progress in fixing it.

This is an Arduino Web Editor specific problem so the workaround is to use the regular Arduino IDE, which you can download for free from:

Hello, please follow topic Issue 2018-10-30: lto-wrapper error prevent compilations for further information and updates about this.

Thank you.