GPRS shield

hello all…

i have problem when i use the gprs shield, which the code cannot be upload to the board if i use the shield, but when i remove the shield and try any other codes it work well.

Below is the error message that i get when i use the shield, anyone have an idea about this problem ?

Arduino: 1.6.11 (Windows 10), Board: “Arduino/Genuino Uno”

Sketch uses 11,988 bytes (37%) of program storage space. Maximum is 32,256 bytes.
Global variables use 844 bytes (41%) of dynamic memory, leaving 1,204 bytes for local variables. Maximum is 2,048 bytes.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0xaf
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0xaf
Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

This report would have more information with
“Show verbose output during compilation”
option enabled in File → Preferences.

If the GPRS shield uses the hardware serial port for communications, chances are that's interfering with the TX and RX pins.
You don't say which shield. Some, (if not all), can be configured to use software serial. Otherwise, you might have to unplug the shield whenever you want to upload code.

ya thank you the problem was as you say i have pin interfering with TX and RX .

omarAlwaadh:
ya thank you the problem was as you say i have pin interfering with TX and RX .

Were you able to reconfigure the shield to use software serial?