mac osx 10.5.8. arduino 1.0 mega2560 replacement board and STILL not uploading..

Hi. I posted a couple of posts about an Arduino MEGA2560 ( 8u2 not 16u2 ) not uploading and the arduino reporter spewing out: avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout

etc...

Well, the kind people from Nichegeek in China sent me a new board and AGAIN I have the same problem. The port I am connected to is: /dev/tty.usbmodem1d11 The board selected is mega2560/adk No response from board on upload of even simple sketches... Same garbage spewing from reporter.... I would like to know, Did anyone find a solution for this problem?? I know it has happened to a number of users...

Cheers 4 now..

You are buying a clone. Who knows what firmware the 8u2 (or 2560) has been programmed with.

Yeah. Definitely a clone. :s it uploads ok using parallels for mac but not the mac.

So is there a way i can burn the original files onto the 8u2/2560????

Mubase: So is there a way i can burn the original files onto the 8u2/2560????

The 8U2 can be put into DFU mode and programmed over USB. http://arduino.cc/en/Hacking/DFUProgramming8U2

Or you can use a programmer to re-flash its firmware. The 2560 requires a programmer.

BTW, you might want to check into the '?' key on your keyboard. Based on this post and others from you, it appears to get stuck when you press it.

The key isn't stuck. Its a bad habit, I do it with exclamation marks as well. :blush: I looked at the DFU info you sent. Thanks. Here is the USB port info the macs system profiler gives me.. Arduino Mega 2560:

Product ID: 0x0010 Vendor ID: 0x2341 Version: 0.01 Serial Number: 74132343530351F0E162 Speed: Up to 12 Mb/sec Manufacturer: Arduino (www.arduino.cc) Location ID: 0x1d100000 Current Available (mA): 500 Current Required (mA): 100

So it appears to have the right version of the loader...?.. Would it be possible that the Chinese version has a different version on it that only gives USB access to PCs and not MACs? (there i did it!)