My USBtinyISP stopped working?

My USBtinyISP doesn't want to turn on the light when I plug it in anymore. It's been working fine on my Linux setup for a long time, but it's stopped just recently. The error I get from the USB driver when plugging it in (I tried different ports, rebooting, etc) is this:

May 31 22:22:07 jwatte-robot1 kernel: [  497.060397] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32
May 31 22:22:08 jwatte-robot1 kernel: [  497.230358] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32
May 31 22:22:08 jwatte-robot1 kernel: [  497.466929] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32
May 31 22:22:08 jwatte-robot1 kernel: [  497.636890] usb 1-1.1: device descriptor read/64, error -32
May 31 22:22:09 jwatte-robot1 kernel: [  498.213340] usb 1-1.1: device not accepting address 7, error -32
May 31 22:22:09 jwatte-robot1 kernel: [  498.686576] usb 1-1.1: device not accepting address 8, error -32
May 31 22:22:09 jwatte-robot1 kernel: [  498.686663] hub 1-1:1.0: unable to enumerate USB device on port 1

Any ideas whether this is something I can fix? Do I have to buy another ICSP?

First, try the "other stuff": different cable, other computer, add/remove the hub.

Does the USBtinyISP have an ISP connection (can it be reprogrammed)?

jwatte: Any ideas whether this is something I can fix? Do I have to buy another ICSP?

Just use another Uno or similar as an ISP.

My hex file uploader might help in a pinch, if you have an SD card handy:

http://www.gammon.com.au/forum/?id=11638

Tried most of those. I don't use a hub, but have tried various ports on the motherboard. Trying it on a Windows machine where I've used it before now makes it show up as an unknown/malfunctioning device.

The 20-pin AVR chip (an ATTiny-2313-20PU) has an unsoldered jumper right next to it that says "self-pgm" -- I imagine this means that, if I had a working serial programmer somewhere else, I could short this jumper, and then program this AVR through the SPI port it normally uses for programming "out." Or maybe it's a one-wire-debug input; I don't know.

[quote author=Nick Gammon link=topic=108196.msg812509#msg812509 date=1338533138]

jwatte: Any ideas whether this is something I can fix? Do I have to buy another ICSP?

Just use another Uno or similar as an ISP. [/quote]

That qualifies as "another ICSP" :-)

Also, the Uno-as-ICSP isn't quite as ruggedized as a dedicated programmer -- I move this guy between four different homebrew boards on a daily basis!

I'm almost tempted to get one of those JTAG programmers... but $150... Has anyone here used those on the Atmega 328p? Is it a nice debugging experience?

jwatte:
Do I have to buy another ICSP?

jwatte:
That qualifies as “another ICSP” :slight_smile:

Yes, but you don’t have to buy it. I imagine most people who are active on the forum have at least two Arduinos.