Probleem met branden van bootloader op Arduino MEGA 2560

Hallo allemaal

Ik heb mezelf onlangs een Arduino MEGA 2560 gekocht die ik ondertussen al veel gebruikt heb voor verschillende projectjes. Nu heb ik pas blijkbaar iets verkeerd gedaan waardoor ik steeds volgende fout krijg: avrdude: verification error, first mismatch at byte ...

Daarom heb ik geprobeerd de bootloader opnieuw te branden met ArduinoISP en volgende beschrijving: Guide/ArduinoISP

Nu krijg ik de fout:

avrdude: verification error, first mismatch at byte 0x3e000
         0xff != 0x0d
avrdude: verification error; content mismatch
Fout tijdens het branden van de bootloader.

Hopelijk kan iemand mij helpen!
Bedankt!

wat voor mega? chinese met ch340g chip of een 16u2 ? of een originele?

Je gebruikt de verkeerde programmer : http://forum.arduino.cc/index.php?topic=115531.0
Onderaan staat een (kennelijk) werkende oplossing van Nick Gammon

Ik weet niet goed waar ik het type kan vinden. Op het bordje zelf staat Made In Italy en op de microcontroller zelf staat ATMEGA2560 16AU 1322.
Ik zal eens kijken naar het bericht van Nick Gammon.

Alvast bedankt!

Welke upload tool gebruik je?
Dat is van belang omdat de nieuwere bootloader een ander commando nodig heeft.
Als je de volledige error boodschap had gepost had ik dat zeker kunnen zeggen.

Jantje

De site van Nick Gammon is sowieso de moeite waard om verder te kijken :wink:

nicoverduin:
De site van Nick Gammon is sowieso de moeite waard om verder te kijken :wink:

+1
Advies van Nick Gammon is altijd de moeite waard.

Jantje:
+1
Advies van Nick Gammon is altijd de moeite waard.

Tegen hem moet je gewoon "ja mijnheer... nee mijnheer" zeggen :grin: :grin: