Problem with running portable arduino on Window 10

Hi,

I used Arduino IDE from windows store on windows 10. But I need to test something on older version of arduino IDE.

I download arduino IDE 1.8.2. And I can’t run it.

C:\Users\majherek\Documents\arduino-1.8.2>arduino_debug.exe
Ładowanie konfiguracji…
Inicjowanie pakietów…
Przygotowywanie płytek
Uruchamianie…
java.lang.UnsatisfiedLinkError: Can’t load library: C:\Users\majherek\Documents\arduino-1.8.2\lib\astylej.dll
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1827)
at java.lang.Runtime.load0(Runtime.java:809)
at java.lang.System.load(System.java:1086)
at cc.arduino.packages.formatter.AStyleInterface.loadLib(AStyleInterface.java:49)
at cc.arduino.packages.formatter.AStyleInterface.(AStyleInterface.java:44)
at cc.arduino.packages.formatter.AStyle.(AStyle.java:52)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:62)
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:423)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:442)
at processing.app.Editor.createToolMenuItem(Editor.java:965)
at processing.app.Editor.addInternalTools(Editor.java:988)
at processing.app.Editor.buildToolsMenu(Editor.java:732)
at processing.app.Editor.buildMenuBar(Editor.java:497)
at processing.app.Editor.(Editor.java:251)
at processing.app.Base.handleOpen(Base.java:824)
at processing.app.Base.handleOpen(Base.java:810)
at processing.app.Base.handleOpen(Base.java:806)
at processing.app.Base.handleNew(Base.java:745)
at processing.app.Base.(Base.java:456)
at processing.app.Base.main(Base.java:140)
Can’t load library: C:\Users\majherek\Documents\arduino-1.8.2\lib\astylej.dll
Cannot load native library C:\Users\majherek\Documents\arduino-1.8.2\lib\astylej.dll
The program has terminated!

C:\Users\majherek\Documents\arduino-1.8.2>java -version
java version “1.8.0_171”
Java™ SE Runtime Environment (build 1.8.0_171-b11)
Java HotSpot™ Client VM (build 25.171-b11, mixed mode, sharing)

The same with Arduino IDE 1.8.5 from ZIP.

Arduino IDE from Windows store works.

U jave only installed java jre 1.8.0_171 (I uninstall any other java). This is x86 java version. Windows are 64 bits.

Can anybody tell me what I am doing wrong?

I do na have any old directory arduino15 in %AppData%.