"Programmer not responding"

So, i got my Arduino starter kit yesterday morning. All day yesterday and most of today i've spent on trying to upload the "Blink" program without any luck.

I'm running the Arduino uno board, the latest software from Arduinos website, Mac OS X 10.11.1

When i plug in the board the "ON" LED lights up and the LED marked "L" lights up and blinks a few times. The "L" LED is then holding a steady light for a moment and then blinking a few times , then holding a steady light, blinking a few times... And so on.

In the Arduino software i got the "Arduino UNO" selected as my board. The port i got selected is called /dev/tty.usbmodemFA131 that port is not available until i plug in my board.

When i try to load the "Blink" program the "L" LED is holding a steady light. and this comes up: avrdude: Version 6.0.1, compiled on Jan 15 2015 at 12:42:51 Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/ Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

System wide configuration file is "/Users/johan/Downloads/Arduino.app/Contents/Java/hardware/tools/avr/etc/avrdude.conf" User configuration file is "/Users/johan/.avrduderc" User configuration file does not exist or is not a regular file, skipping

Using Port : /dev/tty.usbmodemFA131 Using Programmer : arduino Overriding Baud Rate : 115200

It just stays like that for quite some time (sometimes even freezes), then this pups up: vrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_getsync(): can't communicate with device: resp=0x14 avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x10

avrdude done. Thank you.

avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x10 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x00

avrdude done. Thank you.

Problem vid uppladdning till brädan. Se http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload för förslag. avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00

avrdude done. Thank you.

PLEASE HELP ME! I've been to the end of internet in search for a solution but nothing worked. It's probably something simple but i'm new at this so.. I've been trying different drivers, pressing the reset button at various moments, rebooting with and without the board plugged in. I'm tired of google.

There's also a tab under "Tools" that says "programmer" i think (i got the software in swedish) Anyhow.. I've been trying different options, "AVRISP Mk2", "USBasp" and so on with some different results. But the one thing i can see to be in common is the message: resp=0x10avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding

Thank you!