UTFT.h wont compile

Hi,

I've loaded the UTFT library and when I try and compile any of the examples I get the error:

'bitmapdatatype' has not been declared

on line 182 of UTFT.h.

Do I need to change something????

Thanks,

Loren

Here is where I think part of the problem is:

#ifndef DISABLE_HX8347A
    #include "tft_drivers/hx8347a/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_HX8352A
    #include "tft_drivers/hx8352a/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_ILI9327
    #include "tft_drivers/ili9327/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_SSD1289
    #include "tft_drivers/ssd1289/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_ILI9325C
    #include "tft_drivers/ili9325c/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_ILI9325D
    #include "tft_drivers/ili9325d/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_HX8340B_8
    #include "tft_drivers/hx8340b/8/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_HX8340B_S
    #include "tft_drivers/hx8340b/s/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_ST7735
    #include "tft_drivers/st7735/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_S1D19122
    #include "tft_drivers/s1d19122/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_PCF8833
    #include "tft_drivers/pcf8833/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_SSD1963_480
    #include "tft_drivers/ssd1963/480/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_SSD1963_800
    #include "tft_drivers/ssd1963/800/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_S6D1121
    #include "tft_drivers/s6d1121/setxy.h"
#endif
#ifndef DISABLE_ILI9320
    #include "tft_drivers/ili9320/setxy.h"
#endif
    }
}

Is there a way that I can include a folder in an arduino sketch?

Thanks,

Loren

Do you know if your using a ARM or AVR setup? Better yet, post your full code in the proper code tags, # above the smiley faces.

HI

What IDE do yuo use? Arduino IDE?

I'm using the same library....

otherwise with the Arduino IDE for me it's ok.

Cao you post the error message?

Do you know how inheritance this class (UTFT) ?????

Regards....

Loren: Hi,

I've loaded the UTFT library and when I try and compile any of the examples I get the error:

'bitmapdatatype' has not been declared

on line 182 of UTFT.h.

Do I need to change something????

Thanks,

Loren

I have the same problem. I am using a mega 2560 r3 with a 3.2" womarts tft lcd bought on ebay. I thought it was his equipment but the program is not even compiling so I don't think I can say whether it works or doesn't yet. Can anyone with some experience tell me why others don't get this error? It seems to only be certain boards?

Did you find an answer yet?

This is an old post, but I received the error when porting the UTFT library to Atmel Studio. Open up the HW_AVR_defines.h file and add

#define bitmapdatatype unsigned short*