Verify/Compile error

Hi people, I'm new in Arduino's world. I'm using Anduino/Genuino UNO; It had been worked perfectly the lasts weeks, but the latest days is imposible to me to compile the sketch and I haven't made any changes.

When I try to compile the sketch appear the following errors:

avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00

I have tried to solved this problem (checking port, bootloader, drivers...)...but there aren't changes in the response.

Somebody could hepl me, please?

Muri

Perhaps more data will help. Go to the Preferences... and turn on: "Show verbose output during: [ ] compilation [X] upload". Then try the upload again and copy ALL of the messages to here.

Ok. The message that appears is the following:

C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr/bin/avrdude -CC:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf -v -patmega328p -carduino -PCOM5 -b115200 -D -Uflash:w:C:\Users\MaViTe\AppData\Local\Temp\buildd2cd31f0e939e6d5d9d41a12412483fc.tmp/VERSION1LUX.ino.hex:i

avrdude: Version 6.0.1, compiled on Apr 15 2015 at 19:59:58 Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/ Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

System wide configuration file is "C:\Program Files\Arduino\hardware\tools\avr/etc/avrdude.conf"

Using Port : COM5 Using Programmer : arduino Overriding Baud Rate : 115200 avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x00 avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x00

avrdude done. Thank you.

Any idea?

Well, that’s the error you’ll get if you saw the board in half (between the usb serial and '328), or if you left somethign connected to pins 0 or 1, or if there’s something breaking the autoreset, or the bootloader isn’t present or isn’t running - it’s an incredibly uninformative error.

Is anything connected to pins 0 or 1? Is anything connected to reset? Could you have trashed the bootloader somehow?