Web Based IDE Does not Work

(deleted)

Since a couple of days I have exactly the same problem with the same board. Tried reinstalling with admin rights but it does not help. Using the desktop IDE instead for now.

Hi Guys,

Even I have the same issue with uno wifi Rev2......did you find the solution for it? It would appreciate if you can let me know.

Thanks in Advance.

(deleted)

You don't need to use the hourly build of the Arduino IDE. That version is intended primarily to be used for beta testing and may have bugs. Unless you are an advanced user who wants to help the development work with the Arduino IDE by beta testing the latest hourly build and reporting any bugs you might find, I recommend only using the release versions of the Arduino IDE (not the hourly or beta builds).

The Arduino developers report that this bug has now been fixed:

rsora:
Hi Guys,
Roberto from Arduino dev team here,
nasty heisen-bug on our builder service is now fixed :slight_smile:

You should now be able to build and flash correctly on the Uno WiFi Rev2!

Bests
Roberto

Thanks to everyone who reported this issue!

(deleted)

error.doc (510 KB)

I don’t have a program installed that can open .doc files. When you post images to the forum, please use either .png or .jpg format.

Posting screenshots of text doesn’t make much sense. When you encounter an error, you will usually see an icon that looks like two pieces of paper at the top right of the Arduino Web Editor’s black console window. Click that button. Paste the error in a message here USING CODE TAGS (</> button on the forum toolbar). If the text exceeds the forum’s 9000 character limit, save it to a text file and post it as an attachment. If you click the “Reply” button here, you will see an “Attachments and other settings” link.

(deleted)

error.txt (8.53 KB)

Here's the important part of the output:

Flashing with command:C:/Users/telli/.arduino-create/arduino/avrdude/6.3.0-arduino14/bin/avrdude.exe -CC:/Users/telli/.arduino-create/arduino/avrdude/6.3.0-arduino14/etc/avrdude.conf -v -patmega4809 -cxplainedmini_updi -Pusb -b115200 -e -D -Uflash:w:C:/Users/telli/AppData/Local/Temp/arduino-create-agent174897318/Temp_controller.hex:i -Ufuses:w:C:UserstelliAppDataLocalTempextrafiles167891917/fuses/fuses_4809.bin:r
avrdude: Version 6.3-20171130
Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
Copyright (c) 2007-2014 Joerg Wunsch
System wide configuration file is "C:/Users/telli/.arduino-create/arduino/avrdude/6.3.0-arduino14/etc/avrdude.conf"
Using Port : usb
Using Programmer : xplainedmini_updi
Overriding Baud Rate : 115200
avrdude: Found CMSIS-DAP compliant device, using EDBG protocol
AVR Part : ATmega4809
Chip Erase delay : 0 us
PAGEL : P00
BS2 : P00
RESET disposition : dedicated
RETRY pulse : SCK
serial program mode : yes
parallel program mode : yes
Timeout : 0
StabDelay : 0
CmdexeDelay : 0
SyncLoops : 0
ByteDelay : 0
PollIndex : 0
PollValue : 0x00
Memory Detail :
Block Poll Page Polled
Memory Type Mode Delay Size Indx Paged Size Size #Pages MinW MaxW ReadBack
----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
signature 0 0 0 0 no 3 0 0 0 0 0x00 0x00
prodsig 0 0 0 0 no 61 61 0 0 0 0x00 0x00
fuses 0 0 0 0 no 9 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse0 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse1 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse2 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse4 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse5 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse6 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse7 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
fuse8 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
lock 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00
data 0 0 0 0 no 0 0 0 0 0 0x00 0x00
usersig 0 0 0 0 no 64 64 0 0 0 0x00 0x00
flash 0 0 0 0 no 49152 128 0 0 0 0x00 0x00
eeprom 0 0 0 0 no 256 64 0 0 0 0x00 0x00
Programmer Type : JTAGICE3_UPDI
Description : Atmel AVR XplainedMini in UPDI mode
ICE hardware version: 0
ICE firmware version: 1.19 (rel. 57)
Serial number : B8439DC837CB552DC3A7
Vtarget : 5.00 V
JTAG clock megaAVR/program: 0 kHz
JTAG clock megaAVR/debug: 0 kHz
JTAG clock Xmega: 0 kHz
PDI clock Xmega : 0 kHz
avrdude: Partial Family_ID returned: "mega"
avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions
Reading | ################################################## | 100% 0.04s
avrdude: Device signature = 0x1e9651 (probably m4809)
avrdude: erasing chip
avrdude: reading input file "C:/Users/telli/AppData/Local/Temp/arduino-create-agent174897318/Temp_controller.hex"
avrdude: writing flash (8854 bytes):
Writing | ################################################## | 100% 2.87s
avrdude: 8854 bytes of flash written
avrdude: verifying flash memory against C:/Users/telli/AppData/Local/Temp/arduino-create-agent174897318/Temp_controller.hex:
avrdude: load data flash data from input file C:/Users/telli/AppData/Local/Temp/arduino-create-agent174897318/Temp_controller.hex:
avrdude: input file C:/Users/telli/AppData/Local/Temp/arduino-create-agent174897318/Temp_controller.hex contains 8854 bytes
avrdude: reading on-chip flash data:
Reading | ################################################## | 100% 2.31s
avrdude: verifying ...
avrdude: 8854 bytes of flash verified
avrdude: reading input file "C:UserstelliAppDataLocalTempextrafiles167891917/fuses/fuses_4809.bin"
avrdude: can't open input file C:UserstelliAppDataLocalTempextrafiles167891917/fuses/fuses_4809.bin: No such file or directory
avrdude: read from file 'C:UserstelliAppDataLocalTempextrafiles167891917/fuses/fuses_4809.bin' failed
avrdude: safemode: Fuses OK (E:FF, H:FF, L:FF)
avrdude done. Thank you.

You can see that in the -Ufuses avrdude option, the path separator has been removed, thus the error.

Hopefully the issue will be resolved soon. Until then, there is the standard Arduino IDE for a fallback.

Hi!

The Issue should be fixed now with a new release for the Arduino Create Agent Plugin (1.1.82)

The autoupdate should be triggered refreshing the editor page or you could reinstall the Plugin to get the latest version.

Let us know if you experience other issues!

Cheers

Roberto