Windows IDE Does Not Start

Hi, This is my first time trying arduino. I can not start the IDE.
It termiates just after the splash screen. And I have no clue to follow.

OS: Windows 7 Pro x64 SP1 English.
Java: Version 7 Update 4 (build 1.7.0_04-b22)
IDE: 1.0.1 ( from arduino.googlecode.com/files/arduino-1.0.1-windows.zip)

  1. I downloaded and unzipped the files into c:\ardunio
  2. I've installed the driver for ardunio uno r3
  3. I've clicked to run arduino.exe
  4. Splash screen appeared just to disapper after seconds. (No arduino process show up in task manager)

C:\arduino>arduino.exe --l4j-debug ( found this on the internet.)
=>launch4j.log

CmdLine:	C:\arduino\arduino.exe --l4j-debug
WOW64:		yes
Working dir:	C:\arduino\.
Bundled JRE:	java
Check launcher:	C:\arduino\java\bin\javaw.exe (n/a)
64-bit search:	SOFTWARE\JavaSoft\Java Runtime Environment...
Match:		SOFTWARE\JavaSoft\Java Runtime Environment\1.7
Match:		SOFTWARE\JavaSoft\Java Runtime Environment\1.7.0_04
Using 64-bit runtime.
64-bit search:	SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit...
Ignore:		SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\1.7
Ignore:		SOFTWARE\JavaSoft\Java Development Kit\1.7.0_04
Using 64-bit runtime.
Check launcher:	C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe (OK)
Add classpath:	lib\pde.jar
Add classpath:	lib\core.jar
Add classpath:	lib\jna.jar
Add classpath:	lib\ecj.jar
Add classpath:	lib\RXTXcomm.jar
Launcher:	C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe
Launcher args:	-Xms128m -Xmx128m -classpath "lib;C:\Program Files\Java\jre7\lib\tools.jar;lib\pde.jar;lib\core.jar;lib\jna.jar;lib\ecj.jar;lib\RXTXcomm.jar" processing.app.Base
Args length:	161/32768 chars
Exit code:	1

Java is not being detected, it should say (ok) not (n/a) in the debug. Of course I suggest you to use my Installer :slight_smile:

Thank you. You are amazing!