Connect Via USB with Arduino Uno

I have downloaded and installed the plugins, but when it asks me to connect via USB it is not recognizing my Arduino Uno. The LED signaling power is lit up along with a flashing orange LED.

i got 5 of them and they all do the same thing as yours. does anybody have an answer to this.?

connected even with power and usb >>> thw same result

I have downloaded and installed the plugins, but when it asks me to connect via USB it is not recognizing my Arduino Uno. The LED signaling power is lit up along with a flashing orange LED.

Same here. Using MacBook air with a Funduino Uno but not recognized

Same issue for me, too........

У меня тоже Arduino Uno из комплекта 4wd BT robot car не распознаётся через Adruino.cc. Через программу Arduino IDE видит плату позывает, порт сом3 показывает информацию о плате BN:Arduino Uno VID: 0x2341 PID: 0x0043 SN: 75830333239351F09071 Но при попытке залить скетч пишет: Произошла ошибка при загрузке скетча avrdude: ser_open(): can't open device "\.\COM3": �������� � �������. Кто знает что пошло не так?

I am having an upload problem with my mega 2560 it started 5 days ago and there is no way I can sort it. I bought a UNO R3 just in case I had damaged my Mega but all this does is flash the led to show it is ok. Now things say to configure ports but I am using a MAC and this is not possible, the annoying thing is the Mega worked perfectly when I got it a few weeks ago then just stopped uploading. Any ideas please?

Same issue:
I just downloaded plugin and installed the plugin in the “getting started” setup steps. When I get to step 3 “Connect Via USB” I get an error - “unable to connect” “could not find board”. I have a blinking light.
I am trying to connect an UNO and Nano but both have blinking lights but not able to find board.
I am using an IMAC - MacOS High Sierra, Version 10.13.6.
Any ideas why boards are not found?

same exact issue blinking orange light , static green . can not detect board . any answers here ?

проблема с определением Arduino Uno. мигающий оранжевый свет, статичный зеленый. не может обнаружить плату. какие-нибудь ответы здесь?

Same Issue here. Just got my first board today, and nothing.

Green power, amber blinking.

Same issue. got my nano 33 Iot board yesterday. only green light is on. IDE grayed out the port and windows does not recognize the board. I tried pressing the reset button twice. it did nothing. The same USB cable used with arduino ble sense and just work fine. Any hint how to solve this issue .

Has anybody found a solution?

Same issue? No solution?

I had the same issue with my arduino uno, it wouldn't connect. When I installed Arduino sketch it connected automatically. The link to download Arduino sketch is this: https://www.arduino.cc/en/main/software Then scroll down and select your windows/linux/Mac operating system in the blue square on the right.

Hopefully this helps!

I managed to restore the bricked nano 33 iot due to bootloader issue.
I used a SWD programmer and bootloader from the arduino master on github.
Now the board is detected by windows 10 and the yellow led blinking as it should be.
if anyone need the instructions how to restore your bricked board. let me know

Good luck to you all

Why doesn't this forum generate any responses - from Arduino even? Thousands of page views, and multiple comments without a response... I have two Unos and neither are recognised when plugged in to my Mac.

same problem ardunio uno r3 not detected please answer it ?