Keep getting -1 for my values when using the MPU 6050 SEN0142

Hi everyone,

I am starting to use the MPU 6050 and i am using the short example code from here Arduino Playground - MPU-6050

I have downloaded the i2cdevlib from here i2cdevlib/Arduino/MPU6050 at master · jrowberg/i2cdevlib · GitHub , and have added it to my Arduino library.

I am only getting -1 from my serial monitor when trying to collect raw data from the sensor i am nto sure what i am doing wrong any advice would be appreciated.

here is an example

AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1
AcX = -1 | AcY = -1 | AcZ = -1 | Tmp = 36.53 | GyX = -1 | GyY = -1 | GyZ = -1

Did you run an I2C scan to see if the MPU6050 is recognized by the uController?