Full Graphic Smart Controller to Mega 2560

Does anyone have to pin to pin schematic to use the Smart Controller on the Mega?. I eventually want use the Mega with bluetooth and relays.

arduino1.JPG

arduino2.JPG

This is how mine is wired.

EXP1 Mega pin

1 beeper 37
2 encoder switch 35
3 LCD en 39
4 LCD rs 38
5 LCD data 4 23
6 LCD data 5 25
7 LCD data 6 27
8 LCD data 7 29
9 ground
10 +5V

EXP2

1 SD MISO 50
2 SD SCK 52
3 encoder B 31
4 SD CS 53
5 encoder A 33
6 SD MOSI 51
7 SD card detect 49
8 Stop button 41
9 No connect
10 No connect

And this construcor for the LCD using the U8g2lib library.

U8G2_ST7920_128X64_F_SW_SPI u8g2(U8G2_R0, 23, 38, 39, U8X8_PIN_NONE);

Showing pin 1 of the EXP connectors.

LCD pin1.jpg

ok I got it all hooked up and install the latest u8g2 libray. the screen shows power but nothing showing on it, Where Do I put that code you showed? Also the yelllow light AREF is on, is that supposed to be on?
Thx for any help, this is the furthrest I have ever gotten with this board.

Here is code to check your display (only). The code was tested using my clone Mega and the display wired as above. The code will print “millis() =” and the current value of millis() in the middle of the screen. If this does not work as described, try adjusting the contrast pot and check your wiring. .

#include <U8g2lib.h>

U8G2_ST7920_128X64_F_SW_SPI lcd(U8G2_R0, 23, 38, 39, U8X8_PIN_NONE);

void setup()
{
   Serial.begin(115200);
   lcd.begin();
   lcd.setFont(u8g2_font_5x7_tf);     
}

void loop()
{
   updateTime();
}

void updateTime()
{
   static unsigned long timer = 0;
   unsigned long interval = 1000;
   if (millis() - timer >= interval)
   {
      timer = millis();
      lcd.clearBuffer();
      lcd.setCursor(10, 32); 
      lcd.print("millis() = ");      
      lcd.print(millis());
      lcd.sendBuffer();
   }
}

uploaded that, the tx and rx lights flashed, nothing on the screen

Does the backlight come on? Does tha contrast pot have any effect?

I know that the code works. I am sitting here watching it count millis.

Can you post a photo of your wiring?

Back light does come on. I have turned and press the black knob on the board, I have turned the little white one, no changes. I retried to upload a u8g2 with ST7920 in it, It errored,

I checked voltage, im getting 4.95V

wiring.JPG

Here is what I found…
#2560 MEGA 12864 LCD
#RAMPS 12864 LCD