GSM shield with Arduino Mega ADK

Good morning,

I'm working with an Arduino Mega ADK and Arduino's GSM Shield. I followed the instructions for jumpering the pin 2 across to pin 10 for interrupts on the Mega. However, I cannot get Arduino's "TestModem" sketch to identify a modem. The instruction says no SIM card required, is this wrong? I have the On LED lit, the Status LED lit, and the Net LED is flashing. Nothing else is plugged into any port on the Arduino right now except the GSM shield. Power is being supplied from the USB on my laptop. Thank you!

V/R Colleen

I've found that the GSM shield works fine with an Arduino UNO (responds to the "TestModem" sketch). So, it's something with the integration with the Arduino Mega ADK. Has anyone else seen this problem? The Mega has worked fine for all other applications (Adafruit Datalogger shield, K30 CO2 sensor, Garmin GPS, and 3 analog sensors), but just won't work for the GSM shield. I have bent out pin 2 and jumpered to pin 10 (http://arduino.cc/en/Guide/GSMShieldLeonardoMega). With my Adafruit Datalogger shield, I won't be able to use pin 10 for the GSM shield interrupt, but following the directions, I can use any pin with an interrupt. I tried a few others (and altered the code accordingly per the website instructions (http://arduino.cc/en/Reference/SoftwareSerial)). I may be able to make the UNO work for this project, but it's pretty limited on pins, the Mega would be fabulous to use, if only I figure out the problem with my shield. Thank you!

V/R Colleen