love o meter opgelost

hallo; Mijn naam is Ivo en ik ben nieuw op dit forum , en ook een beginner met de arduino. Heb mezelf een starter pakket aangekocht en heb meteen en probleem met project 3, de love o meter.

alles is op een breadboard correct aangesloten, in dit project gebruik je een temperatuur sensor, de TMP 36.

De waarden die de sensor moet geven in graden Celsius zijn compleet fout. de baseline temperatuur is 20 graden celcius Heb de code zelf getypt maar om zeker te zijn heb ik de bestaande code van dit project onder voorbeelden/ starterkit ook geladen en de uitkomst is hetzelfde. heb ook 3 verschillend analoge pins gebruikt A0 A1 A5

sensor value:311,volts:1.52, degrees c:101.86 sensor value:840,volts:4.10, degrees c:360.16 sensor value:713,volts:3.48, degrees c:298.14 sensor value:726,volts:3.54, degrees c:304.49 sensor value:1023,volts:5.00, degrees c:449.51 sensor value:1023,volts:5.00, degrees c:449.51 sensor value:767,volts:3.75, degrees c:324.51 sensor value:816,volts:3.98, degrees c:348.44 sensor value:711,volts:3.47, degrees c:297.17 sensor value:729,volts:3.56, degrees c:305.96 sensor value:1023,volts:5.00, degrees c:449.51 sensor value:1023,volts:5.00, degrees c:449.51 sensor value:733,volts:3.58, degrees c:307.91 sensor value:782,volts:3.82, degrees c:331.84 sensor value:713,volts:3.48, degrees c:298.14

zoals gezegd is dit de meegeleverde code in de arduino software en dus zeker juist.

Kan dit een slechte sensor zijn? De berekening heb ik nagerekend en kloppen, de sensor value is het enige wat gemeten wordt, de rest wordt berekend.

Bedankt voor de hulp ivo

Hoi, Inmiddels gestest met een multimeter en heb 5 volt tussen pin 1 en 3 op de middelste pin meet ik 750 millivolt, wat volgens de specs overeenkomt met [(Vout in mV) - 500] / 10= (750-500)/10=25 Graden celcius, mijn huis thermometer geeft 22 aan

Blijkbaar is de sensor dus niet stuk, waarde stijgt als ik er mijn vinger op houdt Ivo

Ik heb geen idee hoe jou project er uit ziet.

Ik bouw een weerstation. En daarbij kreeg ik ook geen enkele (correcte) waarde binnen. Het uitzoeken naar enkele slechte contacten, heeft me veel bijgebracht.

Misschien even nakijken?

Of, en dit zal menigeen vragen: Post hier even je sketch. En een overzicht van je aansluitingen.

Iets dergelijks zoals aansluitingen kan je tekenen met fritzing (klik)

Groe(n)tjes

Ivan

Hoi, Bedankt voor de raad. Ondertussen gevonden, met schaamrood op mijn wangen! Project op het meegeleverde breadboard van het starter kit gemonteerd en alles ok!

Gisteren zo een groot breadboard gekocht , eigenlijk 3 boardjes naastelkaar met bovenaan van die aansluit bussen.

Nu blijkt dat de verticale strippen , 2 lijnen dus voor min en plus halverwege onderbroken zijn , en had de stroom aangesloten op het onderste gedeelte, en de sensor op het bovenste! En mijn aansluitingen van het bovenste gedeelte gelegd naar de sensor. De leds stonden op het onderste gedeelte en hadden stroom., ik kon dus niet meer volgen .

Ik heb nog een breadbord, van dezelfde grote als zo 1 element, en daar lopen de verbindingen helemaal door van boven naar beneden, Eigenlijk de domste fout gemaakt die je kan maken, eerst testen of er spanning is Nogmaals bedankt Opgelost dus Ivo

Opgelost dus