Trouble installing bootloader

Any one know what this means?

         Programmer Type : STK500V2
         Description     : Atmel STK500 Version 2.x firmware
         Programmer Model: AVRISP mkII
avrdude: Sent: . [03] . [90] 
avrdude: Recv: . [03] . [00] . [01] 
avrdude: Sent: . [03] . [91] 
avrdude: Recv: . [03] . [00] . [01] 
avrdude: Sent: . [03] . [92] 
avrdude: Recv: . [03] . [00] . [11] 
         Hardware Version: 1
         Firmware Version Master : 1.17
avrdude: Sent: . [03] . [94] 
avrdude: Recv: . [03] . [00] 3 [33] 
         Vtarget         : 5.1 V
avrdude: Sent: . [03] . [98] 
avrdude: Recv: . [03] . [00] . [06] 
         SCK period      : 8.00 us

avrdude: Sent: . [10] . [c8] d [64] . [19]   [20] . [00] S [53] . [03] . [ac] S [53] . [00] . [00] 
avrdude: Recv: . [10] . [c0] 
avrdude: stk500v2_command(): command failed
avrdude: Sent: . [03] . [a1] 
avrdude: Recv: . [03] . [00]   [20] 
avrdude: stk500v2_program_enable(): bad AVRISPmkII connection status: Target reverse inserted
avrdude: initialization failed, rc=-1
         Double check connections and try again, or use -F to override
         this check.

avrdude: Sent: . [11] . [01] . [01] 
avrdude: Recv: . [11] . [00] 

avrdude done.  Thank you.

Having a lot of trouble bootloading these cards, Atmel AVR ISP MKii has flashing green indicator light and won’t install the bootloader. Nothing connected except +12 to feed the regulator and the programmer. Have only been able to get 1 card bootloaded & programmed out of several. Even tried battery power to +5 vs the regulator, same thing happens. Checked SCK/MISO/MOSI/Reset/+5/Gnd at ICSP header. Really baffled on this.

Win7Pro, IDE 1.0.6, same setup I’ve been using for a long time.

bad AVRISPmkII connection status: Target reverse inserted
That seems dire.

Wasn't getting good power, Resoldered regularors, All set