Using Arduino uno to burn bootloader error

Try to burn bootloader on to blank chips atmega328P

I get this error after about a minute

Error while burning bootloader avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00

Three possibilities...

• Wiring between the programmer (your Uno) and the target (the ATmega328P)

• Auto-reset not disabled on the programmer

• No external clock on the target

Auto-reset not disabled on the programmer I pulled the chip from the uno and hooked it up on the bread board with 16mhz crystal just as it is on the the uno Im doing it like this http://www.gammon.com.au/forum/?id=11637

When you wrote this...

Try to burn bootloader on to blank chips atmega328P

...did you actually mean something like this...

I burned the bootloader on to blank atmega328P chips as describe by Nick Gammon on his site (http://www.gammon.com.au/forum/?id=11637). When I try to use the chips, I get this error...

Are you using Nick's sketch? That doesn't look like one of his errors, but one from the ArduinoISP sketch?

I burned it with no problem on my old computer.

be80be: I burned it with no problem on my old computer.

Can you take a photo of your present setup and post that, along with confirmation of the actual sketch you're using?

I hooked the board as in the picture I posted in post 2 I used the sketch that comes with the arduino ide ver 1.0.3 windows 7

It’s just sat there and then it would pop up a error that I posted changed to my old laptop which has ver1.0.2 of the ide and windows XP and it happly burned all 3 chips .

// ArduinoISP version 04m3
// Copyright (c) 2008-2011 Randall Bohn
// If you require a license, see 
//     http://www.opensource.org/licenses/bsd-license.php
//
// This sketch turns the Arduino into a AVRISP
// using the following arduino pins:
//
// pin name:    not-mega:         mega(1280 and 2560)
// slave reset: 10:               53 
// MOSI:        11:               51 
// MISO:        12:               50 
// SCK:         13:               52

downLoad.JPG